İsrail işgalinin dokuz aylık bilançosu: 258 ölü

Batı Şeria, Kudüs, Gazze ve 1948 topraklarında geçen yılın ekim ayından bu yana 218'i Filistinli, 38'i İsrailli ve 2'si yabancı 258 kişi hayatını kaybetti

Google Haberlere Abone ol
İsrail işgalinin dokuz aylık bilançosu: 258 ölü
İsrail'in Filistin toprakları üzerindeki eylemleri nedeniyle can kayıpları her geçen gün artıyor. Batı Şeria, Kudüs, Gazze ve 1948 topraklarında geçen yılın ekim ayından bu yana 218'i Filistinli, 38'i İsrailli ve 2'si yabancı 258 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Filistin Kızılay'ından yapılan yazılı açıklamada, ekim ayından bu yana 218 Filistinlinin hayatını kaybettiği, bunlardan 139'unun, bıçaklı saldırı veya araçla çarpma eylemleri düzenleme ya da bu eylemleri düzenleyeceği zannıyla öldürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, aynı zaman aralığında bin 573'ü gerçek, 3 bin 344'ü plastik kurşunla, 538'i fiziksel müdahaleyle, 2'si araçla çarpma ve 4'ü Gazze'ye hava saldırısı düzenlenmesi sonucu 5 bin 461 Filistinlinin yaralandığı, 11 bin 611 Filistinlinin ise atılan gazlardan etkilendiği ifade edildi.
İsrail Acil Yardım Servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise ekim ayından bu yana 38 İsrailli ile 2 yabancının öldüğü, 425'inin yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Yaralılardan 40'ının durumunun ağır olduğu belirtilen açıklamada, eylemlerden etkilenen 141 İsrailliye de psikolojik destek verildiği aktarıldı.

Eylemlerin, 120'sinin taş atma, 113'ünün bıçaklı saldırı girişimi, 27'sinin araçla çarpma ve 23'ünün ateş açma şeklinde gerçekleştiğine değinilen açıklamada, en çok askerin hayatını kaybettiği kentlerin sırasıyla El-Halil, Kudüs, Tel Aviv, Beerşeba ve Batı Şeria'nın merkezi olduğu kaydedildi.
Yahudi yerleşimciler, geçen temmuz ayının sonunda Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken, yalnızca 4 yaşındaki çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olayın başlattığı gerginlik, İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle giderek artarken, ekim ayından bu yana Batı Şeria ve Kudüs'ten hemen hemen her gün "İsraillilere saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölüm haberleri geliyor.
 

Yorumlar