İsrail: İran'a karşı Arap koalisyonuna katılacağız

İsrail Genelkurmay Başkanı Eizenkot, “Suriye’deki İran hegemonyasını önlemek için Arap koalisyonuna katılacağız” dedi

Google Haberlere Abone ol
İsrail: İran'a karşı Arap koalisyonuna katılacağız

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot, İran’ın Suriye’deki hegemonyasını önlemek için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona katılacaklarını açıkladı

Yakın Doğu Haber (YDH) internet sitesinin, Filistinli haber ajansı SAMA’dan aktardığı habere göre, İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot, Hertzilya Üniversitesi’nde yaptığı konuşmasında İran’ı “Şii Hilali” kurmaya çalışmakla suçladı.

Haberde, Gadi Eizenkot’un, “İran, Şii Hilali kurarak Irak, Suriye, Lübnan, Yemen, Bahreyn ve Gazze Şeridi yoluyla nüfuzunu arttırmaya çalışıyor. Tahran’ın yalnızca Hamas ve Hizbullah’a yaptığı yıllık yardıma bir bakın” dediği belirtildi.

Açıklamalarının devamında Suriye konusuna değinen Eizenkot’un, İran’ın Suriye’de İsrail sınırlarına odaklanmasını engellemeye çalıştıklarını belirterek şunları dediği kaydedildi:

İstihbarat servisimizden aldığımız bilgiye göre şu an yaklaşık 2 bin İranlı askeri danışman, 8 bin Hizbullah militanı, 10 bin tane de Irak, Afganistan, Pakistan gibi ülkelere mensup İran’a bağlı kişi Suriye’de bulunuyor.

Şu gerçeği göz ardı edemeyiz: Hizbullah, Şii savaşçılar ve İran, Beşar Esad’ın yanında duran bu cephenin Suriye’de zafer kazandığını düşünüyor.

Biz hem askeri hem de diğer uluslararası alanlarda İran’ın Suriye’deki varlığını engellemek ve mahkum etmek için çaba gösteriyoruz. Çünkü bu durum İsrail, Suriye’nin kendisi ve Avrupa açısından olumsuz olacaktır.

İsrail, Suriye’deki Şii hegemonyasını önlemek amacıyla geniş çaplı Arap koalisyonuna üye olacak.

Yorumlar

salih iran suriye işinde yanlış yaptı ama bu safhada yapılacak mecbur iran desteklenecek