İsrail'in 'kural tanımaz işgali' Siyanistleri bile kızdırdı

Knesset Yasama Komisyonunun onayladığı kanun tasarısı, Başbakan Netanyahu ile anamuhalafet lideri Siyonist Herzog'u karşı karşıya getirdi

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in 'kural tanımaz işgali' Siyanistleri bile kızdırdı
Sonhaberler | Haber Merkezi

İsrail Meclisi (Knesset) Yasama Komisyonunun Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimi inşa etmeyi meşrulaştıran kanun tasarısını onaylaması, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile anamuhalefet partisi Siyonist Birlik'in Genel Başkanı Isaac Herzog'u karşı karşıya getirdi.

Herzog'un İsrail Ordu Radyosu'na "Bu virüsün İsrail devletine ne yaptığına bakın. Bu saçmalık sebebiyle demokrasi ne kadar tehlikeye giriyor?" yorumunda bulunmasıyla başlayan tartışma, Netanyahu'nun yaptığı yazılı açıklamayla büyüdü. Netanyahu, "Herzog'un Yahudileri tanımlamak için virüs kelimesini kullandığına inanamıyorum. Onlar da etten ve kemikten, orduda hizmet ediyor ve devlete katkıda bulunuyorlar. Herzog derhal özür dile." ifadesini kullandı.

Herzog ise yaptığı yazılı açıklamada, Netanyahu'ya "Hayır Bibi (Netanyahu) başaramayacaksın. Bu kanun tasarısı virüstür ve demokrasiyi tehlikeye atmaktadır. Yerleşimciler ise benim kardeşlerimdir. Ben, onlara yalan söyleyenden daha çok özen gösteriyorum onlara." şeklinde cevap verdi.

Knesset Yasama Komisyonu, daha önce Filistin topraklarında inşa edilen ancak İsrail hükümetinin yasal olarak onaylamadığı Yahudi yerleşim birimlerinin durumlarını yasallaştıracak kanunun genel kurulda görüşülmesini onaylamıştı. Tasarının kanunlaşarak yürürlüğe girebilmesi için mecliste üç farklı oturumda görüşülerek onaylanması gerekiyor.

HEPSİ ULUSLARARASI HUKUKA AYKIRI

Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaklaşık 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

Yorumlar

ihsan zalimler Allahu tealanında düşmanıdır ya rabbim bu ısraili acele kahret