İsrail'in kapattığı yolda Cuma namazı

İsrail'in işgal politikası gereği açık cezaevine çevirdiği Filistinlilerin yaşadığı beldelerde yollar kapatıldı. Filistinliler de yollarda Cuma namazı kılarak işgali protesto etti

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in kapattığı yolda Cuma namazı
İsrail'in Filistin topraklarındaki işgal politikası her geçen kılıf değiştirerek devam ediyor. Filistin'in Batı Şeria bölgesinde yaşayan Müslümanlar, açık bir cezaevine hapsedilmiş durumda. Filistinli köylülerin yolları beton bariyerlerle kapatıldı. Gerekçe ise Yahudi işgalcilere taş atılması gösterildi. Bölgenin güneyindeki Beyta beldesi sakinleri, İsrail güçlerinin yollarını günlerdir kapalı tutmasını protesto ederek cuma namazını belde girişinde kıldı.



Yaklaşık 300 Filistinli, Fetih hareketinin çağrısı üzerine İsrail'in dört gündür kapalı tuttuğu belde girişinde toplandı.

İsrail güçlerinin yolu toprak set ve beton bariyerlerle kapatmasını protesto eden Filistinliler cuma namazını burada kıldı.



Namaz ve Filistinlilerin protestosu sırasında İsrail güvenlik güçlerinin bölgede önlem aldığı görüldü.

İsrail ordusuna ait iş makineleri, Nablus'un güneyinde bulunan Odla, Burin, Aynabus, Havaa, Avarta, Za'atara ve Beyta beldelerinin girişini, "Yahudi yerleşimcilerin araçlarına taş ve molotofkokteyli atıldığı" gerekçesiyle geçen salı günü toprak set ve beton bariyerlerle kapatmıştı.

Yorumlar