İsrail hastanelerinde ırkçılık

İsrail'de bazı hastanelerde odalar 'ırklara göre' ayrıldı. Arap hastalar ile Yahudi hastaların odaları farklı. Uygulamanın hastalardan gelen talep üzerine hayata geçirildiği iddia ediliyor

Google Haberlere Abone ol
İsrail hastanelerinde ırkçılık

İsrail'de bulunan bazı hastanelerdeki doğum servislerinde Arap ve Yahudi kadınlar için ayrı bölümler oluşturulduğu iddia edildi.

İsrail devlet radyosunun haberine göre, Yahudi kadınların veya doğum servislerinin girişimleri üzerine bazı hastanelerde, Arap ve Yahudi kadınlar için ayrı bölümler oluşturuldu. Habere göre, Batı Kudüs'teki Hadassah ve Shaare Zedek ile Tel Aviv'deki Ichilov ve Kefar Saba'daki Meir isimli hastanelerde ayrım uygulanıyor.

İsrail Parlamentosu Knesset'teki Arap Bloku milletvekilleri Ahmed et-Tayyibi ve Ayide Tuma Süleyman, konuya ilişkin yaptıkları ortak yazılı açıklamada, "İsrail Sağlık Bakanı Yaakov Litzman'a kabul edilemez bu ırkçı politikanın durdurulması yönünde mesaj gönderdiklerini" belirtti.

Uygulamanın Sağlık Bakanlığı talimatlarının açık ihlâli anlamına geldiğine işaret eden vekillere konuya ilişkin İsrail Sağlık Bakanlığından henüz açıklama yapılmadı.

İsrail resmi verilerine göre, ülkedeki 8 milyonluk toplam nüfusun yüzde 20'sini Araplar oluşturuyor. İsrail'de yaşayan Araplar ise sık sık çeşitli alanlarda ayrımcılığa tabi tutuldukları şikayetlerini dile getiriyor. 

Kaynak: AA

Yorumlar