İsrail hapishanelerindeki açlık greve destek

Gazze'de İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek gösterisi yapıldı

Google Haberlere Abone ol
İsrail hapishanelerindeki açlık greve destek
Gazze'de İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklulara destek gösterisi düzenlendi.

İslami Cihad Hareketi'nin çağrısıyla Gazze'deki Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) önünde düzenlenen gösteride, İsrail'in idari tutukluluk kararı ve Filistinlilere yönelik ihlalleri protesto edildi.

Üzerinde "İdari tutuklamaya hayır", "İnsanlığa çağrıda bulunanlar, neredesiniz?" yazılı pankartlar taşıyan eylemciler, İsrail karşıtı sloganlar attı.

Gösteride konuşan İslami Cihad Hareketi yetkilisi Ahmed el-Mudellel, uluslararası toplumun suskunluğu altında İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların tehlikeli ihlallere maruz kaldığını belirtti.

Mudellel, "İşgalci İsrail, esirlere yaptığı düşmanca muamele ile tüm uluslararası kanunları ihlal ediyor. Açlık grevi yapan esirlerin hayatından İsrail makamları sorumlu." ifadelerini kullandı.

İsrail hapishanelerindeki bazı Filistinliler, "idari tutukluluk" politikasını protesto için 17 Temmuz'da açlık grevine başlamıştı.

İsrail'in "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamaya göre, istihbarata dayalı olarak Filistinliler 1 ila 6 ay alıkonabiliyor. Tutuklunun, "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine" karar verilmesi halinde ise askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

Yorumlar