İsrail Gazze'den roket fırlatıldığını iddia etti

Gazze Şeridi'nden İsrail'e roket atıldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail Gazze'den roket fırlatıldığını iddia etti

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nden dün gece yarısına doğru atılan bir roketin, İsrail'in güneyinde açık alana düştüğü ve herhangi bir can kaybına yol açmadığı belirtildi.Açıklamada, İsrail askerlerinin roketin düştüğü yeri bulmak için araştırma başlattığı kaydedildi.

Filistinli gruplardan söz konusu iddiaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.
İsrail ordusu önceki gün de "Gazze'den İsrail'e birkaç roket atıldığını ve buna karşılık düzenlenen hava saldırısında Hamas'ın 4 mevzisinin hedef alındığını " duyurmuştu. Saldırıda 6 ve 10 yaşlarında Filistinli iki kardeş hayatını kaybetmişti.

Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine önceki gün düzenlenen roketli saldırının sorumluluğunu terör örgütü DAEŞ ile bağlantılı "Şehid Ömer Hadid Seriyyesi- Beytu'l Makdis" adlı örgüt üstlenmişti.

Söz konusu grup 26 Ağustos 2014'te Hamas ile İsrail arasındaki uzun dönemli ateşkese rağmen, zaman zaman Gazze'den İsrail'e füze atışı yapıyor. Hamas yönetimi "Tekfirci" şeklinde tanımladığı terör hücrelerinin "İsrail'e hizmet ettiği"ni savunuyor ve DAEŞ'i "İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını meşrulaştırmak için gerekçe üretmek" ile suçluyor.

Yorumlar