İsrail, Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi yıktı

Eşi ve 5 çocuğuyla 7 yıldır oturdukları evi yıkılan Ebu Ramuz: "Bu, İsrail siyaseti. Bize ev yapmak için ruhsat vermiyorlar. Ailemizin ve çocuklarımızın barınması için ev yapmak zorunda kaldığımızda ise gelip yıkıyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail, Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait bir evi yıktı

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi ekiplerinin, Doğu Kudüs'ün kuzeyinde bir Filistinliye ait evi "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle yıktığı bildirildi.

Ev sahibi Luey Ebu Ramuz, belediye ekiplerine eşlik eden İsrail polislerinin evi çevreleyerek kendilerini dışarı çıkmaya zorladığını söyledi.

Eşi ve 5 çocuğuyla 7 yıldır söz konusu evde oturduklarını ifade eden Ebu Ramuz, "Bizi zor kullanarak dışarı çıkardılar. Eşyaları almamıza izin vermediler. Çocukların defter ve kitaplarını almak için içeri girmeye çalıştığımda ailemin önünde onur kırıcı sözlerle beni darp ettiler. Yıkım işlemi bitene kadar evin yakınında beklemek zorunda kaldık." dedi.

Barınacak bir yerleri kalmadığını belirten Ebu Ramuz, uzun yıllar ruhsat almaya çalıştığını, bunun için yüksek ücretler ödediğini ancak tüm çabalarının başarısızlıkla sonuçlandığını aktardı.

"Bu, İsrail siyaseti. Bize ev yapmak için ruhsat vermiyorlar. Ailemizin ve çocuklarımızın barınması için ev yapmak zorunda kaldığımızda ise gelip yıkıyorlar." diyen Ebu Ramuz, Yahudi yerleşimcilere ise hesapsız ruhsat verildiğini kaydetti.

Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Abdullah el-Havrani Araştırma Merkezine göre, İsrail makamları 2016'da Filistinlilere ait 488 ev ile çeşitli amaçlarla kullanılan 535 tesisi yıktı. Birleşmiş Milletler verilerine göre de İsrail'e bağlı belediye, Doğu Kudüs'te yılbaşından bu yana "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle en az 14 evi yıktı.

Yorumlar