İsrail'den İİT Zirvesine ilk tepki

İsrail Başbakanı Netanyahu, Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıyan İİT deklarasyonu için, "Bizi etkilemez" açıklamasında bulundu

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den İİT Zirvesine ilk tepki

Sonhaberler | Haber Merkezi

ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal Kudüs kararı sonrası İstanbul'da bugün düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü İslam Zirvesi Konferansı'na ilişkin, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu açıklamalarda bulundu. Netanyahu, Zirve'de yayınlanan deklarasyonun kendilerini etkilemediğini söyledi.

Kudüs'teki Başbakanlık Ofisi'nde açıklamalarda bulunan Netanyahu, Filistinlilerin gerçeği fark etmesi gerektiğini ve barış için çalışması gerektiğini söylerken aşırılıklardan kaçınılması gerektiğini dile getirdi.

İİT Zirvesi'nde açıklanan deklarasyona ilişkin, "Bütün bu deklarasyonlar bizi etkilemez" diyen İsrail Başbakanı, "Kudüs'le ilgili bir diğer gerçeği de kabul etmek gerek. Bu kentin sadece İsrail'in başkenti olduğunu söylemiyoruz, aynı zamanda Kudüs'te tüm dinler için ibadet özgürlüğüne saygı gösterdiğimiz hususunda ve bunu tüm Ortadoğu'da yapan tek ülke olduğumuzda ısrar ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Nihai olarak 'hakikatin kazanacağını' savunan Netanyahu, birçok ülkenin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağını ve büyükelçiliklerini bu kente taşıyacaklarını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık'ta Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımalarını açıklamasına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimiyle bugün İstanbul'da toplanan İİT'nin bildirgesinde ABD yönetimi eleştirilmiş ve Başkan Donald Trump'tan kararını geri alması talep edilmişti.

Yorumlar

ihsan iit den yaptırım çıkmadı onun için pek etkilemez ısraille ilişkiler kesilse abd üstleri kapatılsaydı bak ne olurdu