İsrail'den Filistin'deki yerel seçimlere müdahale

İsrail işgal yönetimi, Filistin'de yerel yönetimlerde görev alan çok sayıda kişiyi rehin aldı

Google Haberlere Abone ol
İsrail'den Filistin'deki yerel seçimlere müdahale
İsrail güçlerinin, Batı Şeria'da 14 Filistinliyi "saldırgan eylemlerde" bulunduğu iddiasıyla gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail askerleri ve sınır muhafızlarının, Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde İsrail polisi ve yerleşimcilere karşı "saldırgan eylemlerde" bulunduğu gerekçesiyle 14 Filistinliyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Hamas kaynakları ise İsrail'i, ekim ayında Batı Şeria ve Gazze'de yapılması planlanan yerel seçimlerin hazırlığında görev alan Hamas mensuplarını hedef almakla suçladı.

Kaynaklar, Seçim Kuruluna, "yerel seçimleri baltalamak isteyen İsrail'e karşı seçim atmosferinin güvenliği ve aktivistlerin korunması için acilen harekete geçmesi" çağrısında bulundu.

Hamas, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da 8 Ekim'de yapılması kararlaştırılan yerel seçimlere el-Kifaet listesiyle katılacağını duyurmuştu. Fetih, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Filistin Halk Partisi, Filistin Demokratik Birliği ve Filistin Ulusal Girişimi de seçimlere katılacağını açıklamıştı.


 

Yorumlar