İsrail askerleri sivillere saldırdı

İsrail askerlerinin, Gazze sınırındaki gösterilere müdahalesi sırasında 6 Filistinli yaralandı

Google Haberlere Abone ol
İsrail askerleri sivillere saldırdı

İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde gösteri düzenleyen Filistinlilere müdahalesinde 6 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde düzenlenen gösteriler sırasında İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında yaşanan olaylarda, 6 Filistinli gencin gerçek mermilerle yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, yaralı gençlerin Gazze Şeridi'ndeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığı aktarıldı.

Gazze Şeridi sınırındaki birçok bölgede düzenlenen gösterilere İsrail askerleri göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik ve gerçek mermilerle müdahale ederken, Filistinli gençler ise askerlere taş ve molotof kokteylleri ile karşılık verdi.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri nedeniyle geçen ekim ayından bu yana Batı Şeria, Gazze ve Kudüs'te İsrail askerleriyle Filistinliler arasında sık sık gerginlik yaşanıyor.

Gazze sınır bölgelerinde düzenlenen gösterilere İsrail askerleri plastik veya gerçek mermilerle müdahale ederken, Filistinli göstericiler de askerlere taş ve molotofkokteyli ile karşılık veriyor.

 

Yorumlar