İsrail askeri yerde gencin kafasına sıktı | VIDEO

Sabah saatlerinde Filistin'de iki genci öldüren İsrail işgal askerlerinin, gençlerden birini, yerde olduğu halde kafasına sıkarak infaz ettiği öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
İsrail askeri yerde gencin kafasına sıktı  | VIDEO

Filistin Sağlık Bakanı Cevad Avad, İsrail ordusunun, El-Halil kentinde iki Filistinli genci öldürdüğü olayda "savaş suçu" işlediğini belirtti.

Avad, yaptığı yazılı açıklamada, "Kameralar, bir İsrail askerinin 21 yaşındaki yaralı ve yere düşmüş genç Abdulfettah eş-Şerif'i başından vurduğunu kayıt altına aldı. Diğer gencin nasıl öldüğü kaydedilemedi ama onun da aynı yolla infaz edildiğini tahmin ediyoruz. Bu kayıt, işgal güçlerinin Filistinli sivillere yönelik kameraların belgeleyemediği infazlar yaptığının kesin bir delilidir" ifadesine yer verdi.

Kayıt yoluyla askerlerin ve Yahudi yerleşimcilerin yaralı genç vurulmadan önce kulaklarını kapattıklarının görüldüğü ifade eden Avad, bunun askerlerin ve yerleşimcilerin gencin vurulacağından haberdar oldukları anlamını taşıdığını belirtti.

Ülkelere ve insan hakları kuruluşlarına Filistinli sivilleri korumak için ciddi ve etkili adımlar atma çağrısında bulunan Avad, askerlerin, yaralıları koruma ve gerekli yardımı yapmayı gerektiren uluslararası insan hakları kanunlarını ve sözleşmelerini ihlal ettiğini kaydetti.

Görüntüleri yayımlayan ''B'Tselem'' adlı insan hakları örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada, öldürülen gencin Abdulfettah eş-Şerif isimli 21 yaşındaki bir Filistinli olduğu belirtilmişti. Kurum bünyesinde çalışan araştırmacı İmad Ebu Şemsi'nin, olay anını kameraya aldığı ifade edilen açıklamada, "olay yerindeki İsrail sağlık ekiplerinin yaralı halde caddede yatan eş-Şerif'i görmezden geldiğine ve durumu daha iyi olan İsrail askeriyle ilgilendiğine" dikkat çekilmişti.

İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da "bir askeri bıçakladıkları" iddiasıyla 21 yaşındaki Filistinli Abdulfettah eş-Şerif ve yine 21 yaşındaki Remzi el-Kasravi'yi öldürdüğü bildirilmişti.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA

İsrail ordusu, görüntünün yayınlanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, soruşturma bitine kadar da askerin görevine ara verildiğini duyurmuştu.

 

Yorumlar