İsrail: ABD Suriye sahasında oyun dışı kalmıştır

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yardımcısı Oren, Suriye sahasında ABD'nin oyun dışı kaldığını Rusya'nın Suriye ve İran üzerinde belirleyici aktör olduğunu söyledi. Oren, "Sınırlarımızda çıkan olayları dindirecek tek ülke Rusya'dır. Rusya'nın İran ve Suriye üzerinde büyük bir etkisi var" dedi.

Google Haberlere Abone ol
İsrail: ABD Suriye sahasında oyun dışı kalmıştır

İsrail rejimi Başbakanı Netanyahu'nın yardımcısı Michael Oren Bloomberg haber sitesine yaptığı açıklamada, "Ortadoğu'da yaşanan son süreçte ABD bize destek sağlıyor ancak Suriye sahasında hiçbir etki alanı bulunmuyor. ABD Suriye sahasında oyun dışı kalmıştır" ifadelerine yer verdi.

Rusya'nın Ortadoğu'daki etkisine işaret eden Oren, "Sınırlarımızda çıkan olayları dindirecek tek ülke Rusya'dır. Rusya'nın İran ve Suriye üzerinde büyük bir etkisi var" dedi.,

Cumartesi günü işgalci İsrail rejimi, eli kanlı Esed rejimini bombalamış ve 1982'den bu yana Suriye topraklarına yapılan en büyük operasyonu gerçekleştirmişti. Eli kanlı Esed rejimi ise işgalci rejimin F-16'sını düşürmüş ve bölgede gergin saatler yaşanmıştı. İsrail rejiminden yapılan açıklamada Rusya'nın biran önce duruma el atması istenmişti.

Yorumlar