İslam ülkeleri Filistin için toplanacak

İslam İşbirliği Teşkilatı, 6-7 Mart'ta Endonezya'da Filistin ve Kudüs'teki son gelişmelerin ele alınacağı olağanüstü bir zirve gerçekleştirileceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İslam ülkeleri Filistin için toplanacak

Müslüman ülkelerden ve üyeleri arasında Türkiye'nin de bulunduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Filistin için toplanıyor.

İİT, 6-7 Mart'ta Endonezya'da Filistin ve Kudüs'teki son gelişmelerin ele alınacağı olağanüstü bir zirve gerçekleştirileceğini açıkladı.

İİT Filistin İşlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Semir Bekir Diab tarafından yapılan yazılı açıklamada, mart ayının ilk haftası Filistin meselesinin ele alınacağı bir zirve düzenleneceği belirtildi.

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yapılacak zirvenin Filistin meselesini yeniden siyaset sahnesine taşıyacağı vurgulanan açıklamada, "Bu toplantıda, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması başta olmak üzere Filistinlilerin meşru tüm haklarının yeniden kazanılması için teşkilatın uluslararası platformlarda gösterdiği çabalar ve üye ülkelerin birliğinin sağlanması hedefleniyor" denildi.

İsrail'in Filistinlilere yönelik ihlallerinin gündeme getirileceği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Adil Ve Kalıcı Çözüm İçin Birlik" adı altında gerçekleştirilecek zirvede, İsrail'in uzlaşmazlığı ve Kudüs'te kutsal mekanlara yönelik devam eden ihlallerinin yanı sıra işgal yönetiminin Filistin halkına uyguladığı baskı politikaları masaya yatırılacak."

Cakarta zirvesinden çıkacak sonuçların nisan ayında düzenlenmesi beklenen İİT 13. Olağan Zirvesi'nde görüşüleceği belirtildi.

Yorumlar