IŞİD Türkiye'deki saldırıları üstlenmedi

IŞİD, Türkiye'nin Suriye'de PKK'yı desteklediğini ileri sürdüğü son dergisinde Türkiye'de gerçekleştirdiği saldırılardan hiçbirini üstlenmedi

Google Haberlere Abone ol
IŞİD Türkiye'deki saldırıları üstlenmedi
IŞİD’in Türkçe yayınlanan propaganda dergisi Konstantiniyye isimli dergisinde, Türkiye’nin PKK’yı Suriye’de desteklediği de iddialar arasında yer alırken, şu ifadeler kullanıldı: “Suriye’de PKK’yı uçak, silah, gıda ve her türlü imkanlarla destekleyen tağut Türkiye hükümeti, kendi yurdunun bir çok bölgesini kontrol altında tutan aynı ateist örgüte kendi asker ve polisini onlarla mücadele ediyor bahanesiyle öldürtmektedir” 

Amerika’nın Sesi adlı sitede Hilmi Hacaloğlu imzasıyla yayımlanan habere göre, derginin önsözünde Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri geçmiş sayılarda olduğu gibi “mürted ve tağut” ilan edilirken, hükümetin Suriye’de PYD’yi desteklediğini iddia edildi.

Dergide şu ifadeler yer aldı: “Sırf Haçlılar’ı (Batılı devletler) korumak ve onları memnun etmek için halkına ve askerine hiç değer vermeden onları adeta ölüme terk eden Tağut Türkiye hükümeti, bir kez daha kendi askerine vermiş olduğu değeri ortaya koydu. Suriye’de PKK’yı uçak, silah, gıda ve her türlü imkanlarla destekleyen tağut Türkiye hükümeti, kendi yurdunun bir çok bölgesini kontrol altında tutan aynı ateist örgüte kendi asker ve polisini onlarla mücadele ediyor bahanesiyle öldürtmektedir. Aynı zamanda bu Haçlı muhafızı satılık hükümet, PKK’ya en amansız acıyı tattıran İslam Devleti’ne bombalar yağdırmaktadır.”

“Küfredenler Tağut yolunda savaşırlar” başlıklı makalede İmam Taberi ve İbni Teymiyye’den yapılan alıntılarla Türk ordusu tağuti ilan edilirken polis ve asker yeminlerinin dinen geçersiz olduğu propagandası yapılıyor.

Makalede, Suriye’de öldürülen Rus pilotun TSK mensupları tarafından karşılanması fotoğrafı “kafir Rus pilotunun leşini omuzlarında taşıyan Türk askeri” yorumuyla verilirken, Anıtkabir’de nöbet tutan Türk askeri, “ırkçılığın ve putperest ayinlerin koruyucusu TSK” alt başlığıyla yayınlandı.

TÜRKİYE'DEKİ SALDIRILARI ÜSTLENMEDİ

Brüksel saldırılarını üstlendi, Türkiye saldırıları hakkında yorum yapmadı. Konstantiniyye dergisi, Belçika saldırılarını IŞİD adına üstlenirken “İslam Devleti’ne karşı birleşmiş Haçlı ülkelerine, İslam Devleti’ne düşmanlıklarına cevaben kara günler vaat ediyoruz. Allah’ın izniyle gelecek onlar için daha acı olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Dergi, IŞİD’in Türkiye’de bugüne kadar düzenlediği Suruç, Ankara Barış Mitingi, İstanbul Sultanahmet ve İstanbul İstiklal Caddesi saldırıları hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı.

Yorumlar