IŞİD Irak Başika'da Türk tankını vurdu

IŞİD, Irak'ın kuzeyindeki Başika bölgesinde bulunan Türk birliklerine saldırı düzenlendi. Saldırıda bir Türk tankı vurulurken; karşı saldırıda ise 2 IŞİD'li öldürüldü

Google Haberlere Abone ol
IŞİD Irak Başika'da Türk tankını vurdu

IŞİD, Irak'ın kuzeyindeki Başika bölgesinde bulunan Türk birliklerine saldırı düzenlendi. Saldırıda bir Türk tankı vurulurken; ölen ya da yaralanan olmadı. Musul'daki Başika Kampı'na IŞİD daha önce de saldırmıştı. Son olarak bir Türk askeri buradaki saldırı sırasında şehit düşmüştü.  

Başika'daki üsse saldıran IŞİD üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. IŞİD üyelerinin bulunduğu bir binanın havaya uçurulmasıyla 32 kişi hayatını kaybetti. IŞİD, bugün Başika Kampı'nı korumakla görevli Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait M-60 tankını, bir tanksavar füzesiyle vurdu.Tankın paletine çarpan füze daha sonra periskopa zarar verdi.Saldırıda can kaybı ve yaralanan olmazken tank da önemli bir yara almadı.

Saldırının ardından kampı korumakla görevli atış destek bataryaları IŞİD hedeflerine karşılık verdi. 

GENELKURMAY'DAN BAŞİKA AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Başika'daki tankın vurulmasından sonra IŞİD binasının vurulduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi: 18 Nisan 2016 tarihinde saat 16.15 sularında BAŞİKA bölgesindeki GEDU Üs bölgemizin 4-5 km ilerisindeki İleri Emniyet unsurlarımızın yer aldığı bölgeye IŞİD unsurlarınca CORVET tipi Tanksavar silahı ile saldırıda bulunulmuş, saldırıda tank üzerinde bulunan reaktif zırhlar (tankın ana gövdesini ve merminin içeri nüfuzunu önleyen özel bir zırh sistemi) mermiyi püskürtmüş ve tank ve içindekiler zarar görmemiştir.

Sadece reaktif zırhlar patlama etkisiyle havaya fırlamıştır. Periskopta hasar meydana gelmiştir. Görüntüde havaya fırlayan parçalar reaktif zırh parçalarıdır. Müteakiben aynı tank mevzi değişitirerek füzenin geldiği teras bölgesindeki teröristlerin bulunduğu binayı görerek atılan 8 mermi ile havaya uçurmuş ve 10 IŞİD teröristi burada etkisiz hale getirilmiştir.

Bina ve civarındaki teröristlerden kurtulanlar orada bulunan araçlar (7 araç ve 4 motosiklet)) ile kaçmaya çalışmışlardır. Yapılan atışlarla 5 araç ve 3 motosiklet hareket halindeyken imha edilmişlerdir. Buradakilerle birlikte toplam 32 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Müteakiben bölgede tespit edilen IŞİD hedefleri vurulmaya devam etmektedir.

Tank görüntüsünde sivil gözüyle bakıldığında büyük bir tahribat olabileceği izlenimi oluşması normaldir; ancak tankın reaktif zırhları hem tankın ana gövdesini hem de içindekileri korumuştur. Tek askerimizin burnu dahi kanamamıştır.

 

Yorumlar