IŞİD ile Nakşibendi Ordusu arasında çatışma

Irak'ın Musul şehrinde eski ortaklar IŞİD ile Nakşibendi Ordusu örgütü arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Google Haberlere Abone ol
IŞİD ile Nakşibendi Ordusu arasında çatışma
Irak'ın Musul şehrinde daha önce ortak olan ancak araları bozulan IŞİD ile Nakşibendi Ordusu örgütü arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda şu ana kadar çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Nakşibendi Ordusu örgütünü Saddam Hüseyin'in eski silah arkadaşları tarafındna kurulmuş, bir dönem IŞİD'e destek vermişti. 
 
Rûdaw sitesinde yer alan habere göre, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Basın Sorumlusu Said Memuzini, “Ebubeki Bağdadi ile İzzed el Duri’ye bağlı silahlı birlikler arasında arasında dün Bılec bölgesinde şiddetli bir çatışma çıktı” dedi.
 
Memuzini, çatışmada iki taraftan da çok sayıda örgüt mensubunun öldüğünü, yaralıların da hastanelere kaldırıldığını söyledi.
 
Musul’da daha önce de IŞİD mensupları ile devrik diktator Saddam Hüseyin'e yakın isimlerden, Irak Devrim Komuta Konseyi Başkan Yardımcısı İzzed el Duri’nin kurduğu Nakşibendi Ordusu arasında büyük bir çatışma çıkmıştı.
 
İzzed İbrahim el Duri, 17 Nisan 2015’te, Tikrit'in doğusunda yer alan Hemrin Dağları'ndaki Allas Petrol Kuyuları yakınında, Irak Ordusu’yla IŞİD arasında devam eden çatışmalar sırasında öldürülmüştü.
  
Nakşibendi Ordusu, başta IŞİD’le işbirliği yapmış ancak daha sonra aralarında çıkan anlaşmazlıklar, çatışmalara dönüşmüştü.

Yorumlar