IŞİD'den Irak ordusuna ağır darbe

Felluce'yi IŞİD'den geri almak için operasyona başlayan Irak ordusu şu ana kadar 130 mensubunu kurban verdi

Google Haberlere Abone ol
IŞİD'den Irak ordusuna ağır darbe
Irak'ta IŞİD'in elinde bulunan kentlerden biri olan Felluce'ye yönelik operasyon devam ederken; ordunun büyük bir darbe aldığı öğrenildi. Irak ordusunun, IŞİD tarafından gerçekleştirilen saldırılarda en az 130 askerini kaybettiği bildiriliyor.

İlk saldırının dün sabah gerçekleştirildiği ve 10 intihar bombacısının Irak ordusunu hedef aldığı belirtilirken, sürmekte olan saldırıların yüzün üzerinde Irak askerini öldürdüğü aktarılıyor.
Irak ordusunun saldırılara rağmen harekatı sürdürdüğü ve kayıplara karşın ilerlemekte olduğu bildiriliyor.

BAŞBAKANDAN AÇIKLAMA

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Enbar'a bağlı Felluce'yi DAEŞ'ten geri alma operasyonunda herhangi bir gecikmenin yaşanmadığını, Irak güçlerinin oradaki sivillerin güvenliğine dikkat ettiğini söyledi.

İbadi, Felluce Operasyonlar Merkezi'nde devlet televizyonu aracılığıyla yaptığı açıklamada, Felluce operasyonunda herhangi bir gecikmenin söz konusu olmadığını ifade ederek, "Felluce'nin kurtarılması Musul'un geri alınmasının ve DAEŞ'in Irak'ın tüm topraklarından püskürtülmesinin kapısını açacak." dedi.

Irak güçlerinin Felluce operasyonu sırasında sivillere dokunmadığını savunan İbadi, "Aldığımız bilgilere göre Felluce'deki siviller bölgeden çıkmaya başladı. Irak bayrağının yakında Felluce'de asılacağına dair güvenimiz tamdır." ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Irak Temsilcisi Peter Hawkins, terör örgütü DAEŞ'e karşı operasyonların sürdüğü Felluce'de, çocukların birtakım tehlikelere maruz kaldığı, kentteki gıda stoklarının da bitmek üzere olduğu uyarısında bulunmuştu.

Ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Enbar vilayetine bağlı Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

Yorumlar