IŞİD Bağdat'ta Haşdi Şabi'yi hedef aldı: 26 ölü

Irak'ın başkenti Bağdat'ta stadyumda meydana gelen intihar saldırısında ölenlerin sayısı 26'ye çıkarken; en az 71 kişi de yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
IŞİD Bağdat'ta Haşdi Şabi'yi hedef aldı: 26 ölü

Son Haberler Logo

Irak'ın başkenti Bağdat'ta stadyuma düzenlenen bombalı saldırıda ilk belirlemelere 26 kişi hayatını kaybetti. Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği de belli oldu. Yaklaşık 80 kişinin de yaralandığı saldırıyı IŞİD üstlendi. 

Saldırı Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir stadyumda düzenlendi. IŞİD'in üstlendiği saldırıda ilk belirlemelere göre 26 kişi öldü, 71 kişi de yaralandı. Irak'ın Babil iline bağlı El İskenderiye kasabasında fotbul maçı oynandığı sırada intihar saldırı düzenlendi.

HAŞDİ ŞABİ HEDEF ALINDI

Babil Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre saldırıda 26 kişi hayatını kaybederken 71 kişi de yaralandı. Babil polisi saldırıda ölenler arasında çok sayıda Haşdi Şabi üyesinin olduğunu duyurdu.

Şİİ MİLİSLER IŞİD'E KARŞI SAVAŞIYOR

Irak'ta Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi örgütlenmesi, IŞİD'e karşı savaşıyor. Örgüt, ülkedeki Sünni kesim tarafından istenmiyor. Musul operasyonları sırasında da halk Haşdi Şabi'nin operasyonlara katılmamasını istemişti; ancak operasyona yine de katıldıkları belirtiliyor. 

MUSUL OPERASYONU

Öte yandan IŞİD'in elindeki Musul'un alınması için dün başlatılan operasyon da devam ediyor. Irak ordusundan yapılan açıklamada, Musul yakınlarında birkaç köyün kontrolünün sağlandığı, ilerlemenin ise devam ettiği belirtildi. 

 

 

Yorumlar