İran ve Kazakistan Ankara saldırısını kınadı

Ankara'da meydana gelen terör saldırısı İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla kınandı. Kazakistan'dan yapılan açıklamada da saldırı kınandı

Google Haberlere Abone ol
İran ve Kazakistan Ankara saldırısını kınadı

İran ve Kazakistan, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Nazarbayev, Kazakistan devlet başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında, Ankara'daki patlama sonucunda çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından derin üzüntü duyduğunu bildirdi.

Komşu ülkelerde istikrarsızlık ve terörizmin tırmanmasına rağmen "Türkiye'nin özverili mücadele ve dirençle istikrar ve güvenliğini güçlendireceğinden emin olduğunu" belirten Nazarbayev, terörizmin kökünün kesilmesinin uluslararası toplumun en güncel görevi olduğunu kaydetti.

Kazak lider, mesajında şu ifadelere yer verdi: "21. yüzyılın en tehlikeli tehditlerinden biri olan terörle mücadelede Kazakistan, kardeş Türk halkının yanındadır. Size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, Türk halkına kendim ve Kazak halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum."

İRAN'DAN KINAMA

İran Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Cabiri Ensari'nin yayımladığı mesajında, "Ankara'daki terör saldırısını kınıyor, hayatını kaybedenlerin aileleri, Türk halkı ve devletinin acılarını paylaşıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar