İran: Türkiye'nin amacı Musul'dan miras istemek

Hamaney'in danışmanı Velayeti, Türkiye'nin Irak'a asker göndererek, gelecekte Musul'da miras talep edeceğini savundu

Google Haberlere Abone ol
İran: Türkiye'nin amacı Musul'dan miras istemek
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Türkiye ile İran destekli Bağdat yönetimi arasında yaşanan Başika gerilimi devam ederken, İran'dan ilk kez konuya ilişkin direkt açıklama geldi. Açıklamada Türkiye'nin adı zikredilmedi ancak, 'Irak'a izinsiz asker gönderen ülkeler' ifadesi kullanılarak Türkiye imasında bulunuldu. Açıklamada, Türkiye'nin bölgeye asker göndererek, yakın gelecekte Musul'da miras talebinde bulunacağı ima edildi. 

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, İranın Musul operasyonuna doğrudan katılmadığını ifade ederek, bölge ülkelerinin operasyonuna katılma isteğini eleştirdi.

İran kaynaklı, Tasnim ajansının haberine göre, Musul harekatına Irak hariç herhangi bir ülkenin katılma hakkının olmadığını savunan Velayeti, "Bazı ülkeler Irak yönetiminden izin almadan bu ülkeye askeri güç göndermiştir. Bu mesele uluslararası kurallara aykırıdır. Bu ülkeler gelecekte oradan miras talep etmek amacıyla böylesi bir girişimde bulunmuştur" diye konuştu.

Ülkesinin Musul harekatına doğrudan katılmadığını söyleyen Velayeti, "İran asla bu konuya doğrudan müdahil olmamaktadır. İran'ın Musul konusunda Bağdat yönetimine verdiği destek, danışmanlık yardımıdır ve bunu da Irak'tan gelen talep üzerine yapmaktadır" dedi.

Yorumlar

MUSUL BİZİM DEDELERİMİZİN MİRASIDIR KENDİNİ BİLMEZLER
ihsan peki iran senin ırak suriye yemende ne işin var münafıklık etme oralar türk yurdu