İran dozu kaçırınca komik duruma düştü

İran, Suriye'de Beşar Esad yanında muhaliflere karşı savaşan Hizbullah'ın propagandasını yapmak isterken komik duruma düştü. İran, medyasında Hizbullah'ın operasyonel faaliyeti diye çocukların bilgisayar oyunundan bölümler paylaşıldı

Google Haberlere Abone ol
İran dozu kaçırınca komik duruma düştü

Son Haberler Logo

Suriye'de Şam yönetiminin yanında savaşan Lübnan Hizbullahı'nın propagandasını yapmaya çalışan İran yönetimi, propagandanın dozunu kaçırınca komik duruma düştü. 

İran devlet televizyonu Press TV'de yayınlanan, Hizbullah keskin nişancısının IŞİD militanlarını avlama görüntüleri, çocuklar arasında popüler olan “Medal of Honor" isimli video oyunu olduğu ortaya çıktı.

Görüntülerde, sözde bir Hizbullah militanı IŞİD militanları oldukları ve termal kamerayla görüntülendikleri iddia edilen militanları tek tek avlıyor.

Tek bir Hizbullah militanı birkaç dakika içinde altı IŞİD militanını saf dışı bırakıyor. Videonun inandırıcılığını artırmak için görüntülere Arapça konuşmalar da eklenmiş.

Mizan Haber Ajansı, işi daha da ileri götürerek, keskin nişancının kullandığı silahın İran yapımı “Araş" marka bir tüfek olduğunu iddia etti. 

İran devlet televizyonu, propaganda skandalının ortaya çıkması üzerine görüntüleri internet sitesinden kaldırdı. 

Yorumlar