Iraklı Şiiler Bağdat'ta hükümeti protesto etti

Bağdat'ta bir araya gelerek hükümeti protesto eden Şii lider Sadr, "Hükümet, halkı işsizlik, açlık, korku, işgal ve ölüme terk etti ve boğucu mali krizle karşı karşıya bıraktı. Bugün Yeşil Bölge'nin kapısındayız, yarın içeri girerek halkın hakkını, gaspedenlerden geri alacağız" dedi

Google Haberlere Abone ol
Iraklı Şiiler Bağdat'ta hükümeti protesto etti

Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr yanlıları Bağdat'ta hükümet karşıtı gösteri düzenledi.

Sadr, Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı'nda binlerce taraftarına yaptığı konuşmada, "Hükümet, halkı işsizlik, açlık, korku, işgal ve ölüme terk etti ve boğucu mali krizle karşı karşıya bıraktı. Bugün Yeşil Bölge'nin kapısındayız, yarın içeri girerek halkın hakkını, gaspedenlerden geri alacağız" dedi.

Sadr, Irak'ta Müslüman ya da gayrimüslim, Şii ya da Sünni, laik ya da dindar olsun hiçbir toplum kesimi arasında fark olmadığını dile getirerek "Bu yaralı ülkeyi yolsuzluktan kurtarma görevi hepimize düşüyor" ifadesini kullandı.

Başbakan Haydar el-İbadi'ye seslenen Sadr, "İbadi tehlikenin eşiğine geldi ve beni dinlesin. Halkın ayaklanması devam edecek. Dini merci (Sistani) ve halktan reform için destek alan İbadi umursamazlık yaptı, ancak köklü reform yapmakla yükümlüdür. Halk, hükümetten reform istiyor ve halkın bu sesini dinlemeyenler hükümetten çıkmalı" diye konuştu.

Sadr, "Bağdat hürdür, Amerika dışarı çık", "Bağdat hürdür, yolsuzluk yapanlar dışarıya" sloganları da attı.

 

 

Yorumlar