Irak'tan Türk askerine saldırı tehdidi

Irak meclisi üyelerinden biri, diplomatik yolların tıkanması halinde, Başika'daki Türk askerine saldırmakla tehdit etti

Google Haberlere Abone ol
Irak'tan Türk askerine saldırı tehdidi
Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye ile Irak arasında gerilime neden olan Başika askeri kampıyla ilgili Bağdat'tan tehdit geldi. Irak meclisi Savunma Komitesi'nin kıdemli üyesi Ulusal Güvenlik eski Danışmanı Muvaffak El Rubai, "Türkiye'yi caydırma yönelik diplomatik yolların tükenmesi durumunda Irak hükümetinin Türk askeri varlığına karşı askeri müdahalede bulunacağını" iddia etti.

İraqiNews'a göre, Irak'ın önde gelen Şii siyasetçilerinden El Rubai, Irak parlamentosunun kısa bir süre önce yapılan oturumlarda Musul'un sınırlarını korumaya ve yabancı müdahaleyi önlemeye yönelik kararların aldığını belirterek "Türkiye'yi caydırmaya yönelik tüm diplomatik yollar tükeniyorsa eğer, Irak hükümeti, Ankara'nın ülkenin egemenliğine yönelik tecavüzlerini caydırmak amacıyla askeri müdahalede bulunacak" gibi ağır ifadeleri kullandı.

EL RUBAİ'DEN KÜSTAH TEHDİT

Bu arada, Bağdat'ın muhaliflerinin de katılımıyla Musul konferansının düzenlenmesine değinen El Rubai, "Türkiye'nin Irak hükümetinin bilgisi veya onayı dışındaki bir Musul'u kurtarma konferansının sponsorluğunu yapmasının ateşle oynamaktır" iddiasında da bulundu.

Yorumlar

ihsan keşke saldırsanızda fırsattan istifade musul Kerkük alsak