Irak'tan şok karar: Nuceyfi'ye tutuklama

Bağdat yönetimi, Türkiye ile işbirliği yapmakla suçladığı Eski Musul Valisi Nuceyfi hakkında tutuklama kararı çıkardı

Google Haberlere Abone ol
Irak'tan şok karar: Nuceyfi'ye tutuklama
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Irak'ta Maliki dönemindeki Şii yönetiminin baskı ve zulümlerinden bıkan Sünniler, Musul'daki DAEŞ daha kovulmadan yeniden baskılara maruz kalmaya başladı. Musul Valisi Nuceyfi, Türkiye'ye yardım yapmakla suçlanarak hakkında tutuklama kararı verildi. 

İran'ın etkisi altındaki Bağdat yönetimi, Türkiye ile işbirliği yapmakla suçladığı Eski Musul Valisi Nuceyfi hakkında tutuklama kararı çıkardı. 

Non haber sitesine konuşan Iraklı milletvekili El Luveyzi, "Bir grup milletvekilinin şikayeti üzerine Musul eski Valisi Esil Nuceyfi hakkında tutuklama kararı çıktı" dedi. Merkezi Cinayet Mahkemesi tarafından kararın çıktığını ileri süren milletvekili El Luveyzi, "Benim de aralarında olduğum bir kısım milletvekilinin açtığı davadan sonra Musul’un eski valisi hakkında tutuklama kararı çıktı ve şuan aranmaktadır" dedi.

Nuceyfi’nin merkezi hükümet tarafından işgalci güç olarak tanımlanan ’Türk askeri’ ile irtibatından dolayı hakkında dava açıldığını belirten El El Luveyzi, "Bu güçlerin Irak’tan çıkması için parlamento da onay vermiştir" ifadelerini kullandı.

2015 yılında Irak Parlamentosu’nun onayıyla valilik görevinden alınan Esil Nuceyfi, Haşdi Vatani birliğini kurdu. Türk askeri Başika’da Haşdi Vatani’ye askeri eğitim veriyordu. Musul’u kurtarmak için kurulan güç, daha sonra isim değiştirerek Ninova Muhafızları adını aldı.

Yorumlar

ihsan nuceyfi hakikli ırak sevdalısı İngiliz ajanı değil ondan tutuklşamak istiyorlar