Irak'taki Türk askeri kampı ilk kez görüntülendi

Irak'ta Sünni milisler ile Peşmerge'yi eğiten Türk askerinin bulunduğu kamp ilk kez görüntülendi

Google Haberlere Abone ol
Irak'taki Türk askeri kampı ilk kez görüntülendi
Sonhaberler / Haber Merkezi

Irak'ın kuzeyinde Musul'da bulunan Başika Askeri Kampı'nda eğitim veren Türk askerleri ilk kez Reuters tarafından görüntülendi. İki ülke arasında gerilime neden olan Türk askeri burada Peşmerge ve Iraklı Sünni muhaliflere eğitim veriyor. İran etkisindeki merkezi yönetim ise, İran destekli Şii Haşdi Şabi milislerini destekliyor. 

Musul yakınlarındaki kampı görüntüleyenReuters, çoğunluğunu Sünni Arap güçlerin oluşturduğu muhaliflerin katıldığı bir eğitimden fotoğraflar yayımladı.



Ajans, kamptaki askeri eğitimin, Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması için başlatılması planlanan büyük operasyon öncesi devam ettiğine vurgu yaptı.

Türkiye’nin Irak’taki Başika Üssü’nde Sünni Haşd el Vatani güçlerini ve Peşmerge'yi eğiten bir gücü bulunuyor. Üste 500 civarında asker olduğu tahmin edilirken, Kuzey Irak’ın değişik yerlerinde de Türk özel kuvvet, komando ve zırhlı mekanize taburu bulunuyor. Kuzey Irak dâhil Irak genelinde Türk asker sayısının 2 bin kadar olduğu tahmin ediliyor. Türkiye Irak’taki askeri gücünün Bağdat yönetiminin bilgisi dahilinde konuşlandırıldığını belirtirken, Bağdat Türkiye’yi izin almadan asker sayısını artırmakla suçluyor.

Yorumlar