Irak'ta Sadr yanlıları genel greve gitti

Bağdat'ta Şii lider Sadr yanlısı memurlar grev yaptı

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta Sadr yanlıları genel greve gitti
Irak'ın başkenti Bağdat'taki devlet dairelerinde çalışan onlarca memur, Şii lider Mukteda es-Sadr'ın çağrısı üzerine grev yaptı.

Bağdat'taki birçok devlet dairesi çalışanı, çalıştığı kurum binasının önünde hükümetin reform yapması ve yolsuzluklarla mücadele etmesi için pankart açarak, grev eylemi yaptı.

Su Kaynakları Bakanlığı'nda Yeraltı Suları Daire Başkanı Hüseyin Abdülmehdi, Sadr'a grev çağrısı için teşekkür ederek, "Biz, memurlar da yıllarca hizmet yetersizliğiyle karşı karşıya bulunan Irak halkının birer ferdiyiz. Yolsuzluklarla mücadele için grevimizi sürdüreceğiz." dedi.

Sadr yanlısı devlet memuru Ali Cevat'ta, Sadr'ın çağrısı üzerine grev eyleminde bulunduklarını ifade ederek, "Yolsuzluk yapan hükümetten kimse bizi temsil etmiyor edemez de. Değişim ve reform istiyoruz." diye konuştu.

Bağdat'ın yanı sıra güney illerindeki Sadr yanlısı memurlar, grev eylemi düzenledi.
Şii lider Mukteda es-Sadr, yaptığı yazılı açıklamasında devlet memurlarına genel grev çağrısı yaparak, "Güvenlik kurumlarında çalışanlar dışındaki tüm memurları pazar ve pazartesi genel greve çağırıyorum. Bu memurlar grevlerini, acil ve hassas işleri yürütmek için çalıştıkları kurum binaları önünde gerçekleştirsin." demişti.

Sadr, destekçilerini ayrıca cami, mescit, kilise ve kültür merkezlerinde gelecek cuma gününden pazar sabahına kadar açlık grevine çağırdı ve "Yolsuzluk yapan beni temsil etmiyor." kampanyasıyla milyonluk imza toplanması istemişti.

Sadr yanlısı binlerce gösterici mart ayında, yolsuzluklarla mücadele edilmesi ve reform talebiyle başkent Bağdat'ta hükümet binalarının bulunduğu korunaklı "Yeşil Bölge"ye girmişti.

Yorumlar