Irak ordusu Musul havalimanını geri aldı

Irak güvenlik güçleri, Musul'un batısını DEAŞ'tan temizlemek için kilit öneme sahip Musul havalimanını geri aldı

Google Haberlere Abone ol
Irak ordusu Musul havalimanını geri aldı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Irak güvenlik güçleri Musul'un batısına başlattıkları operasyon kapsamında şehrin ana havalimanına ve yakınlarındaki askeri üsse operasyon düzenledi.

Reuters'ın haberine göre devlet televizyonuna yapılan açıklamada, Musul havalimanına ve al-Ghazlani askeri kampına saldırıya geçtiği bildirildi.

Irak ordusu, kilit öneme sahip Musul Uluslararası Havalimanı'nı DEAŞ'tan geri aldı.

Geçtiğimiz ay Musul terör örgütü DEAŞ'tan temizlenmiş ve şehrin batısının da geri alınması için Musul havalimanı ile askeri kampın sıçrama noktası olarak kullanılacağı bildirilmişti.

Bağdat-Musul karayoluna yakın olan havaalanı ve üs, 2014 yılı Haziran ayında kenti ele geçiren DEAŞ'ın denetimine girmişti.

BATI YAKASINDA BİR MAHALLEYE İLK KEZ GİRİLDİ

Irak güvenlik güçlerinin, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kent merkezinin batı yakasındaki ilk mahalleye girdiği bildirildi.

Irak ordusunda görevli Albay Abdulselam el-Cuburi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Orduya bağlı terörle mücadele timleri, Musul'un batı yakasında bulunan ilk mahalle konumundaki El-Mamun'a girdi." dedi.

Cuburi, kentin güneyinde yer alan Mamun Mahallesi'nin Bağdat-Musul yolu üzerinde olduğunu ifade etti.

Irak güvenlik güçleri, sabah erken saatlerde Musul'un batı yakasının güney bölgelerine geniş çaplı harekat başlatmış ve Musul Uluslararası Havalimanı'nda büyük ölçüde kontrolü sağlamıştı.

Musul'un doğu yakasında geçen ay kontrolü tamamen ele geçiren Irak güçleri, batı yakasına yönelik operasyona pazar günü başlamıştı.

Yorumlar