Irak ordusu Felluce'de 14 askerini kaybetti

Felluce'yi kuşatma altına alan Irak ordusundan 14 asker hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Irak ordusu Felluce'de 14 askerini kaybetti
Irak Federal Polis Şefi Korgeneral Raid Şakir Cevdet, Irak güçlerinin terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Enbar'ın en büyük ilçesi Felluce'nin merkezine girmek üzere olduğunu belirtti.

Cevdet, "Irak Federal Polisi, Enbar Polisi, Terörle Mücadele Teşkilatı ve Irak ordusu çok kısa süre içinde Felluce'nin merkezine girecek. Bu operasyon ilçenin tüm yönlerden ablukaya alınmasının ardından gerçekleşecek." dedi.

Öte yandan Enbar'da görevli ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre, DAEŞ terör örgütünün Felluce'nin kuzeyine ve güneyine düzenlediği saldırılarda 13 kişi öldü, 15'i yaralandı.
DAEŞ'in Felluce'nin güneyinde bulunan Irak güçlerine ait silah ve mühimmatı ele geçirdiği ancak kurtarılan bölgelere giremediği kaydedildi.

Öte yandan Felluce'nin batısında DAEŞ'le girilen çatışmada Irak ordusunun 32. Tugay'ında görevli bir askerin öldüğü ve aralarında 32. Tugay komutanın da bulunduğu 3 askerin yaralandığı belirtildi.
Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ile Sünni aşiret güçleri, DAEŞ'in kontrolünde bulunan Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

Irak'ta 2014 yılında terör örgütü DAEŞ'in kontrolü altına aldığı ilk yer olan, Sünnilerin yaşadığı Felluce, Musul'dan sonra örgütün elinde bulundurduğu ikinci büyük bölge olduğu kaydedildi.

Yorumlar