Irak hükümetinden PKK'ya maaş

Irak hükümeti, PKK tarafından Şengal'de kurulan YBŞ isimli örgüte maaş ödüyor

Google Haberlere Abone ol
Irak hükümetinden PKK'ya maaş
Mustafa Güneş / Sonhaberler.Com

Irak'ın Şengal bölgesinde PKK tarafından kurulan YBŞ isimli örgüte Bağdat yönetimi tarafından silah ve maaş yardımı yapıldığı belirtiliyor. PKK tarafından tamamen kendi hedef ve ideolojisi üzerine kurulan YBŞ isimli örgüte her ay düzenli bir şekilde maaş ödendiği, paraların dolaylı yollardan PKK'ya gittiği belirtiliyor. 

İki yıl önce IŞİD bahanesiyle Kandil'den Şengal bölgesine inen PKK'nın yaptığı ilk iş, Suriye'de PYD ve YPG yapılanmasına benzer bir yapılanmayı burada da faaliyete geçirmek oldu. Tamamen örgütün amaçları ve ideolojileri doğrultusunda kurulan bu yeni oluşum doğrudan Kandil'deki KCK yönetimine bağlı olarak çalışıyor. Örgüte Kandil'den gelen PKK militanları tarafından eğitim veriliyor. Örgütün maddi desteği ise Bağdat yönetimi üzerinden geliyor. Bağdat yönetimi örgüte her türlü silah ve maaş yardımında bulunuyor. 

Bölgedeki PKK temsilcileri Bağdat'tan gelen yardımları doğruluyor ancak silah yardımının gelmediğini savunuyor; ancak bölgedeki farklı kaynaklar silah yardımı yapıldığını da belirtiyor. 

IŞİD bahanesiyle uzun süredir Şengal'deki varlığını Barzani yönetimine rağmen sürdürmeye çalışan PKK, bölgeyi terk etmesi yönendeki baskılara aldırış etmiyor. Şengal'deki işlerinin henüz bitmediğini savunan PKK, bölgedeki Kürt yönetimine bağlı kurumları da tanımıyor; ancak Bağdat yönetiminden gelen maaşı kabul ediyor. 

Yorumlar