İngilter'nin İsrail'i koruma kararına tepki

İsrail mallarına koruma kararı alan İngiltere'ye Filistin'den tepki geldi. FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, "İngiltere'nin kamu kaynağı kullanan kuruluşların İsrail ürünlerini boykot etmesini yasaklama yönünde karar çıkarması, uluslararası hukuka aykırı bir davranıştır" dedi

Google Haberlere Abone ol
İngilter'nin İsrail'i koruma kararına tepki

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, İngiltere'nin, kamu kaynağı kullanan kuruluşların İsrail ürünlerini boykot etmesini yasaklamasının "İsrail'in yıkıcı politikasına bir ödül olduğunu" savundu.

Ureykat, Batı Şeria'nın Eriha kentinde, İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood ile yaptığı görüşmenin ardından yaptığı yazılı açıklamada, "İngiltere'nin kamu kaynağı kullanan kuruluşların İsrail ürünlerini boykot etmesini yasaklama yönünde karar çıkarması, uluslararası hukuka aykırı bir davranıştır" ifadesini kullandı.

Açıklamada, "İngiltere'nin böyle bir kararı, İsrail'in iki devletli çözüm için yıkıcı politikasına, yerleşim faaliyetlerine devam etmesine ve Filistinlilere karşı işlenen savaş suçlarına bir ödül mahiyetindedir" denildi.

İlk defa geçen yılın ekim ayında gündeme gelen yasaklama planı, Devlet Bakanı Matthew Hancock’un bugün yaptığı açıklamayla duyurulmuştu.

İngiltere'de bazı belediyeler, 2014'te Filistin'deki yasa dışı yerleşimlerde üretilen malları boykot kararı almıştı. Aynı yıl İskoçya hükümeti de belediyelere, İsrail yerleşimleri ile ticaret ve yatırım ilişkilerini sınırlanması tavsiyesinde bulunmuştu.

 

Yorumlar