İki ayrı Cumhurbaşkanı ve bir Bakan, ibretlik iki kare

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Mısır ve Türkiye ziyaretleri sırasında çekilen fotoğraf kareleri dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
İki ayrı Cumhurbaşkanı ve bir Bakan, ibretlik iki kare

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Ortadoğu ziyaretinde konuştuğu konulardan ziyade takındığı tavırlar ve gördüğü muamele yankı buldu. Sırasıyla Kuveyt, Mısır, Lübnan ve Türkiye'yi ziyaret eden Tillerson ilk olarak, ABD'nin desteğiyle Mısır'da halk desteğiyle iktidara gelen Mursi'ye darbe yapan Darbeci Cumhurbaşkanı Sisi'nin misafiri olurken oturma şekliyle gündem oldu.

Sisi'nin normal bir şekilde oturmasına rağmen kendisi ayak ayak üstüne atarak, lakayt bir yüz ifadesiyle poz vermesi dikkat çekmişti. Fotoğraf karesi Türkiye'de "Sisi'nin Tillerson karşısındaki ezikliği" şeklinde yorumlanmıştı. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise, Sisi'nin ABD taşeronu olmasından kaynaklanan bir görüntü olduğu yorumunda bulunmuştu.

Tillerson'ın Mısır'dan sonraki durağı da hemen hemen aynı tartışmalara neden oldu. Ancak bu kez Tillerson'ı aşağılayan bir durum söz konusuydu. Zira, İran destekli Lübnan Cumhurbaşkanı, misafir ettiği Tillerson'u hem karşılamamış hem de görüşme masasında yalnız başına dakikalarca bekletmişti. O anlar ise dünya medyasında farklı yorumlarla verilmişti.

Tillerson'un Lübnan'dan sonraki en kritik durağı ise Türkiye olmuştu. Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılanan Rex Tillerson ne Mısır'daki gibi lakayt davranabildi ne de Lübnan'daki gibi aşağılandı.

Ancak Tillerson, gücünü sadece halkından alan bir Cumhurbaşkanı olduğuun bildiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında gayet terbiyeli bir şekilde oturması akıllara ister istemez, gücünü ABD ve batılı ülkelerden alarak Cumhurbaşkanı olan Sisi'nin karşısındaki oturuşunu getirdi.

Yorumlar