İhvan lideri Bedii: Devrim başarıya ulaşacak

İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii, "25 Ocak devrimi Allah'tan geldi. Onun lütfu ve şehitlerin kanıyla zafere ulaşacak" dedi

Google Haberlere Abone ol
İhvan lideri Bedii: Devrim başarıya ulaşacak

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii (73), 25 Ocak halk devriminin başarıya ulaşacağını belirtti.

Bedii ve 92 kişinin yargılandığı, kamuoyunda "Beni Suveyf olayları" olarak bilinen dava, Tura bölgesindeki Polis Enstitüsü'nde kurulan Beni Suveyf Ceza Mahkemesinde görüldü.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, devlete ait yapılara zarar verme ve yakma gibi suçlarla yargılanan sanıkların davası, şahitlerin dinlenmesi için 16 Nisan'a ertelendi.

Mahkemede Bedii'nin, mevcut yönetimi "darbe yönetimi" şeklinde niteleyerek, ağır şekilde eleştirdiği ve "25 Ocak devrimi Allah'tan geldi. Onun lütfu ve şehitlerin kanıyla zafere ulaşacak" dediği belirtildi. Bedii'nin ayrıca şimdiki iktidarın yakında dönmemek üzere gideceğini ifade ettiği kaydedildi.

Beni Suveyf Üniversitesi Veteriner Fakültesinde patoloji dersleri verirken, 2010 yılında Rehberlik Konseyi başkanlığı görevini Mehdi Akif’ten devralan Bedii, 3 Temmuz 2013 askeri darbesinin ardından gelişen süreçte, ağustos ayında gözaltına alınmıştı.

Bedii, yaklaşık 40 dava ile hakkında en çok dava açılan darbe karşıtı konumunda bulunuyor.

Mısır'da 25 Ocak 2011'de başlayan kitlesel gösteriler, halk devrimine dönüşmüş ve 11 Şubat'ta Hüsnü Mübarek'in istifa etmesiyle son bulmuştu.

 

Yorumlar