İbadi IŞİD konusunda 'çok emin' konuştu

Irak Başbakanı İbadi, IŞİD'in bu yıl içinde Irak topraklarından tamamen atılacağını savundu

Google Haberlere Abone ol
İbadi IŞİD konusunda 'çok emin' konuştu
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, terör örgütü DAEŞ'in bu yıl Irak'tan püskürtüleceğini ve Musul'un geri alınacağını belirtti.

İbadi, başkent Bağdat'taki Başbakanlık Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, Irak güvenlik güçlerinin Enbar'a bağlı Ceziret'ül Halidiyye'de çok sayıda DAEŞ militanını öldürdüğünü belirtti.
Haydar el-İbadi, "Burada DAEŞ'e ait çok sayıda yabancı militana rastladık. Bunun yanı sıra büyük miktarda silah ve mühimmat deposu bulundu. Bu da bu bölgenin DAEŞ'in karargahı olduğunu gösteriyor." dedi.

MUSUL OPERASYONU

Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonuna da değinen Başbakan İbadi, kentin bu yıl örgütten geri alınacağını ve örgütün de Irak'tan tamamen püskürtüleceğini kaydetti.

İbadi, Peşmerge'nin Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonuna katılmasıyla ilgili soruyu, "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Musul'da hiçbir çıkarları olmadığını bana söyledi. Kaba kuvvete değil, anayasaya dayanmamız gerekiyor. Herkesin Musul'u savunma hakkı var ve Musul tüm Iraklılarındır. Kurtarma operasyonu sonrası Musul'u kendi halkı yönetecek." diye yanıtladı.

Ülkedeki siyasi gruplar arasında tartışmalara neden olan ve Meclis'te oylanması birçok kez ertelenen genel af kanun tasarısını desteklediklerini dile getiren Haydar el-İbadi, bu tasarının Meclis tarafından onaylanmasını istediklerini dile getirdi.

Ülkenin 2017 bütçesini hazırlama çalışmalarına devam ettiklerini belirten İbadi, söz konusu bütçede petrol fiyatlarındaki düşüşten dolayı ciddi açığın olduğunu kaydetti.

YOLSUZLUK KONUSU 

Irak'ta uzun yıllardan beri yapılan yolsuzlukla mücadeleye de değinen Başbakan İbadi, devlet yetkililerinin yurt dışındaki mal varlığı ve yurt içinde bulaştıkları yolsuzlukları inceleyip tespit etmek için uluslararası uzmanlara başvurduklarını da aktardı.

Yorumlar