Husiler gündem maddelerini kabul etmedi

Husiler, Kuveyt'te devam eden müzakerelerde, gündem maddelerini görüşmeyi kabul etmedi

Google Haberlere Abone ol
Husiler gündem maddelerini kabul etmedi
Husilerin, Kuveyt'te devam eden müzakerelerde, gündem maddelerini görüşmeyi kabul etmediği bildirildi.

Müzakereleri takip eden kaynaklardan alınan bilgiye göre, hükümet ve Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in güçlerini temsil eden heyetlerin gerçekleştirdiği ortak görüşmenin sonrasında güvenlik, siyasi ve insani süreçleri değerlendirecek olan komisyonların toplantısı gerçekleşmedi.
Kaynaklar, Husilerin, Yemen'in güneyindeki El-Kaide'ye yönelik operasyonlar gibi gündemde olmayan konuların tartışılmasını istediğini belirtti. Husiler, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ile Yemen ordusuna destek amacıyla El-Kaide'ye yönelik operasyon düzenleyen ABD güçlerinin ülkeden çıkarılmasını talep etti.

Husilerin, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'e, Taiz, Marib ve El-Beyda kentlerindeki operasyonlarına ancak koalisyon güçlerinin Hadramevt, Şebve ve Ebyen'de El-Kaide'ye yönelik operasyonlarını durdurduğu zaman son vereceğini söyledikleri belirtildi.
Husilerin sözcüsü Muhammed Abdusselam ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "İşgal güçleri ülkemizden çıksın. Meşruiyet iddiasında bulunan ve ordunun silahından bahsedenler, bize önce egemenlik, bağımsızlık ve özgürlüğün ne anlama geldiğini söylesinler" ifadesini kullandı.

Pentagon'dan dün yapılan açıklamada, Amerikan askerlerinin, El-Mukella'daki El-Kaide güçleriyle mücadelede eden Yemen güçlerine yardım etmek için gönderildiği belirtilmişti.

Yemen'de çatışan taraflar, BM'nin çağrısı üzerine iyi niyet göstergesi olarak 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı.

Yorumlar