Hollande, kayıp uçak için Sisi'yi aradı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi aradı

Google Haberlere Abone ol
Hollande, kayıp uçak için Sisi'yi aradı
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Mısır Hava Yollarına ait Paris-Kahire seferini yapan yolcu uçağının radardan kaybolması ile ilgili Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefon görüşmesi yaptı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, iki liderin kaybolan uçağın akıbeti ile ilgili yakın iş birliği içinde çalışılması görüşünü benimsediği bildirildi.

Açıklamada, Hollande'ın uçakta bulunanların yakınlarının endişesini paylaştığı ifade edildi.

Başbakan Manuel Valls ise RTL kanalına yaptığı açıklamada, uçağın kaybolma nedeni ile ilgili hiçbir ihtimali dışlamadıklarını belirtti.

Valls, ''Mısırlı sivil ve askeri yetkililerle yakın iş birliği içindeyiz. Mısır bölgeye keşif uçakları gönderdi. Fransa Mısır'a her türlü yardımı yapmaya hazır.'' dedi.

Bu arada Fransa'da bakanlar kurulu, kayıp uçak ile ilgili bugün olağanüstü toplanacak.

Mısır Hava Yolları tarafından yapılan açıklamada, Paris-Kahire seferini yapmakta olan "MS804" sefer sayılı Airbus A320 tipi yolcu uçağı ile irtibatın kesildiği bildirilmişti. Açıklamada, uçağın yerel saatle 02.45’te Akdeniz’de Mısır hava sahasına girdikten sonra radardan kaybolduğu duyurulmuştu.

Uçakta 59 yolcu ve 7 mürettebat toplam 66 kişinin bulunduğu ifade edilen açıklamada, uçağın pilotu tarafından herhangi bir acil durum çağrısı yapılmadığı belirtilmişti.
 

Yorumlar