Hollandalı gazeteci Libya'da öldürüldü

Sirte'de UMH'ye bağlı birliklerle DAEŞ militanları arasında çıkan çatışmalarda bir Hollandalı gazeteci ile 12 kişi öldü

Google Haberlere Abone ol
Hollandalı gazeteci Libya'da öldürüldü
Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birlikler ile terör örgütü DAEŞ unsurları arasında Sirte kentindeki El-Cize el-Bahriyye Mahallesi'nde çıkan çatışmalarda Hollandalı bir gazeteci ile 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

El-Bunyan el-Mersus sözcüsü Muhammed el-Gasri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sirte'nin dışına sızmaya çalışan DAEŞ'e bağlı unsurlara El-Bunyan el-Mersus güçlerinin karşı koyduğunu, çıkan çatışmada 2 asker ile 10 militanın öldüğünü, 39 askerin de yaralandığını söyledi.

Mısrata Hastanesi sözcüsü Abdulaziz İsa, Hollanda Halk Gazetesi adına çalışan Jeroen Oerlemans isimli gazetecinin de çatışmalarda öldüğünü ve cesedin hastaneye ulaştığını söyledi. İsa, Oerlemans'ın çatışmaların yaşandığı bölgeye yakın olduğu ve DAEŞ mensubu bir keskin nişancının açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiği bilgisini aldıklarını dile getirdi.

İsa ayrıca, Libya makamlarının, gazetecinin ölümüyle ilgili olarak, Tunus'tan faaliyetlerini sürdüren Hollanda Büyükelçiliği ile irtibata geçmediğini belirtti.

Geçen mayıs ayında Sirte'nin DAEŞ'ten kurtarılması amacıyla El-Bunyan el-Mersus operasyonu başlatılmıştı. Operasyon kapsamında, örgütün bölgedeki kalesi sayılan yerlerin de aralarında bulunduğu pek çok alan ele geçirilmiş, örgüt, El-Ciza el-Bahriyye Mahallesi'nde abluka altına alınmıştı.

Yorumlar