Hizbullah'a bir tepki de Lübnan'dan

Lübnan eski Başbakanı Hariri, “Hizbullah ile diyaloğumuz devam edecek. Diyalog, müttefikler arasında değil muhalifler arasında gerçekleşir. Hizbullah'ın Yemen ve Suriye'de yaptıkları terör ve suç eylemleridir" dedi

Google Haberlere Abone ol
Hizbullah'a bir tepki de Lübnan'dan

Ortadoğu'da İran ile birlikte hareket etmekle suçlanan Lübnan Hizbullah, Körfez ülkeleri tarafından 'terör örgütü' ilan edildi. Hizbullah'a bir tepki de Lübnan'ın içinden geldi. 

Lübnan'daki Müstakbel Hareketi Lideri ve eski Başbakan Saad Hariri, Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) Hizbullah'ı "terör örgütü" ilan etmesinin ardından Hizbullah ile diyaloglarının devam edeceğini açıkladı.

Lübnan meclisinde cumhurbaşkanını seçmek için düzenlenen oturumun ardından basın mensuplarına açıklama yapan Hariri, "Hizbullah ile diyaloğumuz devam edecek. Diyalog, müttefikler arasında değil muhalifler arasında gerçekleşir. Hizbullah'ın Yemen ve Suriye'de yaptıkları terör ve suç eylemidir. Onlar (Hizbullah) bizim bu konudaki duruşumuzu biliyor. Suriye ateşinin Lübnan'a sıçramaması sağlanmalıdır" dedi.

Müstakbel Hareketi, 2014'ten bu yana her çarşamba günü Lübnan siyasetindeki rakibi Hizbullah ile Lübnan Meclis Başkanlığının gözetiminde diyalog toplantısı gerçekleştiriyor.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin oluşturduğu KİK, bugün yayımladığı yazılı açıklamada, Hizbullah'ı, tüm yöneticileri, ona bağlı ve ondan doğan örgütlerle beraber terör örgütü ilan ettiğini duyurmuştu.

Yorumlar