Hizbullah Suriye'deki üst düzey kaybını doğruladı

Hizbullah, üst düzey komutanı Feyyad'ın Suriye'de hayatını kaybettiği haberlerini doğruladı

Google Haberlere Abone ol
Hizbullah Suriye'deki üst düzey kaybını doğruladı

Lübnan merkezli Hizbullah örgütü, Suriye'nin Halep kırsalında hayatını kaybeden üst düzey cephe komutanlarından Ali Ahmed Feyyad ve 3 militanın cesedini "özel bir operasyonla" Lübnan'a getirdiğini açıkladı.

Örgütün soysal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, Halep'in Hanasır bölgesindeki çatışmalarda öldürülen Feyyad ve beraberindeki 3 militanın cesedinin getirilmesi için "özel kuvvetlerin yer aldığı özel bir operasyon gerçekleştirildiği" ifade edildi.

"Ala Bosna" veya "Ebu Ala" lakabıyla anılan Feyyad'ın, Hizbullah'ın özel operasyonlardan sorumlu komutanı olduğu ifade ediliyor.

Suriye rejimi ve müttefiki Hizbullah ile terör örgütü DAEŞ arasında geçen hafta Hanasır'da şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Halep'in doğusuna giden yol üzerindeki Hanasır, rejim ile DAEŞ arasında sık sık el değiştiriyor.

Suriye'nin Madaya beldesini rejimle iş birliği yaparak abluka altına alan ve belde halkını temel gıda maddelerinden yoksun bırakan Hizbullah, bu ülkede kaybettiği asker sayısıyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınıyor. Ancak İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme kuruluşu, Suriye'de devrimin başladığı 2011 yılından itibaren Hizbullah'ın binin üzerinde kayıp verdiğini bildiriyor.

Suriye'de Esed rejimi saflarında savaşan Hizbullah'ın komutanlarından Feyyad'ın öldürüldüğü haberi, hafta sonu sosyal medyada, İran Devrim Muhafızları'nın Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'yle birlikte Suriye'de çekildiği iddia edilen fotoğraflarla paylaşılmıştı.

Yorumlar