Hariri Riyad'da rehin olarak kalıyor iddiaları

Riyad ziyareti sırasında istifasını açıklayan Saad Hariri'nin Suud Arabistan'da zorla tutulduğu iddiaları giderek güçleniyor. Hariri'nin son olarak verdiği televizyon röportajındaki hareketleri onun zorla tutulduğu yorumlarını daha da güçlendirdi

Google Haberlere Abone ol
Hariri Riyad'da rehin olarak kalıyor iddiaları

4 Kasım’da Suudi Arabistan ziyareti sırasında, İran’ı hedef gösterek başbakanlıktan istifa ederek ülkesi Lübnan’ı ve bölgeyi şoka sokan Saad Hariri, ilk kez konuştu. Suudi Arabistan’da ev hapsinde tutulduğu iddialarına son noktayı koyması beklenen Hariri, “Özgürüm” dedi ancak kimse ikna olmadı. Önceki gece kendi partisine bağlı el-Müstakbel televizyon kanalında canlı yayın konuğu olan Hariri, yüz ifadesi ve mimiklerinin tuhaflıkları nedeniyle yeni soru işaretleri oluşturdu. Mülakat sırasında sürekli kendisine talimat veren kişiye kızgın bir yüz ifadesiyle bakan Hariri, sık sık su içiyor ve yorgun görünüyordu.

Twitter kullanıcıları, röportaj sırasında arka planda görülen kişinin Hariri'yi yönlendirdiğini iddia etti. Yayın sırasında Hariri bir noktaya gözünü dikip bakarken başka bir kişinin görüntüsü de ekranlara yansıdı. Lübnanlı aktivistler Twitter’da söz konusu kişiyi gösteren videolar paylaşarak, bunun Hariri’nin Suudi Arabistan’da alıkoyulduğunu kanıtlayan bir delil olduğunu ifade etti. Hariri, bir saat süren röportajın ardından sunucudan artık son vermesini isteyerek, “Beni yordunuz” dedi.

Yorumlar