Hamas, İsrail ile uzlaşmaya karşı

Hamas Siyasi Büro Üyesi Ebu Merzuk, "İsrail ile sıcak bir uzlaşıyı reddediyoruz" dedi

Google Haberlere Abone ol
Hamas, İsrail ile uzlaşmaya karşı
Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, İsrail-Filistin barış girişimi kapsamında, İsrail ile sıcak uzlaşıyı kabul etmediklerini bildirdi.

Ebu Merzuk, cuma günü başlayan Cezayir ziyareti kapsamında düzenlediği basın toplantısında, İsrail-Filistin barış görüşmeleri çerçevesindeki Mısır girişiminin henüz olgunlaşmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin açıklamalarından, Fetih Hareketi'nde birlik ve beraberliğin sağlanmasından sonra Filistinli gruplar arasında uzlaşısının gerçekleştirileceği, ardından İsrail'e barış vizyonu sunulacağı ve Kahire'nin taraflar arasındaki uzlaşıya ev sahipliği yapacağı anlaşılıyor." dedi.
Hamas'ın Filistin uzlaşısı için sarfedilen her türlü çabayı desteklediğini ve bu çerçevede çalışan herkese teşekkürlerini sunduğunu ifade eden Ebu Merzuk, "Ancak girişim kapsamında İsrail ile sıcak bir uzlaşıyı reddediyoruz. Bu bağlamda atılacak her adım, topraklarımızı gasp eden düşmana karşı atılmalıdır." diye konuştu.

Filistin ve İsrail arasında sonuncusu 9 ay süren barış görüşmeleri, 2014'te bir netice alınamadan sonlanmıştı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, İsrail-Filistin barış görüşmelerinin yeniden başlaması için geçen mayıs ayında bir girişim başlatarak çeşitli temaslarda bulunmuştu.

Yorumlar