Hamaney'den tarihi açıklamalar

İran Dini Lideri Hamaney, Sünniler'e hakaret edenlerin 'İngiliz Şiileri' olduğunu belirterek provokasyonlar gelinmemesi gerektiğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Hamaney'den tarihi açıklamalar
Sonhaberler / Haber Merkezi 

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, yıllardır İslam dünyasını mezhepçilik yaparak bölen politikalar konusunda ilk kez net ve kesin ifadelerle eleşetirilerde bulundu. Hamaney, İslam dünyasını bölen mezhepçi politikaların "İngiliz işi" olduğunu belirterek, Sünni alimlere hakaret edenlerin gerçek Şii olmadığını söyledi. Hamaney, Şii olmayanlara hakaret eden Şiilerin "İngiliz Şiileri" olduğunu belirterek, mezhep fitneciliğine dikkat çekti. 

Hamaney İran basınında yer alan açıklamalarında, “Ehli-i Sünnet alimlerine yönelik herhangi bir hakaret içerikli tavır Şiileri İmamet’e inanmanın temel ilkelerinden alıkoyar. Şii adına diğer İslami mezheplerin mensuplarını tahrik edenler aslında “İngiltere Şiileri”dir. Bu tür kesimlerin faaliyetleri sonucu da bölgeyi kan gölüne çeviren Amerika güdümlü kötü niyetli oluşumlar ve İngiltere destekli casusluk birimlerinin boy göstermesidir” şeklinde uyarılarda bulundu. 

İslami toplumun rehberliğinde hiç kimsenin Hz. Ali (a.s) gibi layık olmadığını söyleyen Hamaney “İslam dünyasının önde gelen şahsiyetleri dahi Hz. Emir’ül Mü’min (a.s) karşısında bir güneş süzmesi gibidir” dedi.

Gadir-i Hum inancının sarsılmaz İslami ilkelere dayalı olduğunu belirten Hamaney “Bu inanca bağlı kalmak Sünni kardeşlerimizin duygularını tahrik etmekle sonuçlanmamalıdır. Zira ki bu tavır Ehl-i Beyt’in (a.s) öğretilerine aykırıdır” şeklinde konuştu. 
 

Yorumlar

abuzittin gerçek islam milletimle hayat buluyorhz ali peygamberimizin halifesidir iran acemdir türk yurdudur
Kayserili ihtiyar Sayin Hamaney'in mezhepler arasindaki sayginin gerekliligini önermesini dogru bir yaklasim olarak görüyorum. Umarim bütün reel politikalarida bu yönde uygulanir ve Islam dünyasi kavgalardan böylelikle kurtulur. InsAllah