Hama hapishanesinde isyan sürüyor

Esed rejimi, hapishaneye müdahalesinde yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz kullanıyor. Rejimin iki subayını serbest bırakan mahkumlar ile Esed rejimi arasındaki müzakareler sürüyor

Google Haberlere Abone ol
Hama hapishanesinde isyan sürüyor
Suriye'de Beşşar Esed rejiminin ülkenin orta kesiminde bulunan Hama kentindeki merkezi hapishanedeki isyana yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale ettiği bildirildi.

AA muhabirinin cezaevi kaynaklarından edindiği bilgiye göre, 5 siyasi mahkumun idam edilmek istenmesine tepki olarak dün ayaklanan mahkumlar rejimin iki subayını serbest bırakırken, bir albayı ve 5 güvenlik mensubunu halen alıkoyuyor.

Rejim güçlerinin hapishaneyi kuşattığını ancak içeriye girmediğini belirten kaynaklar, Esed rejiminin dünden beri isyana müdahalede yoğun şekilde göz yaşartıcı gaz kullandığını kaydetti.

Kaynaklar, taraflar arasındaki müzakerelerin Hama'nın ileri gelenlerinin arabuluculuğuyla sürdüğünü ifade etti.

Tutuklular, 200 mahkumun serbest bırakılmasını, 5 mahkumun da idam hükmünün iptal edilmesini talep ediyor.

Esed rejiminin hapishanedeki siyasi tutuklulardan 5'ini idam etmek istemesine karşı çıkan mahkumlar, dün bu kişileri teslim etmemişti. Rejim güçleri bunun üzerine Hama hapishanesine saldırmış, tutuklular rejimden bir albay, 2 yüzbaşı ve birkaç güvenlik mensubunu alıkoymuştu. Taraflar, dün müzakere başlamıştı.

Hama hapishanesinde, geçen yıl ağustos ayında rejimin mahkumlara keyfi ve kötü uygulamaları nedeniyle isyan çıkmıştı. Hapishaneye göz yaşartıcı gazla müdahalede bulunan Esed rejimi, ortalığı yatıştırmak için geri adım atmıştı.

Yorumlar