Halep'teki saldırı savaş suçu

İngiliz İşçi Partisi lideri Corbyn, Suriye'de BM'ye ait insani yardım konvoyuna yapılan saldırının "savaş suçu" olabileceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Halep'teki saldırı savaş suçu
İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, Suriye'de Birleşmiş Milletler'e (BM) ait insani yardım konvoyuna yönelik saldırının "savaş suçu" olabileceğini kaydetti.

Partisinin genel başkanlığına dün yeniden seçilen Corbyn, İngiliz devlet televizyonu BBC'nin canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın, Rusya'nın Halep'e insani yardım taşıyan BM konvoyuna karşı saldırısını "savaş suçu" olarak değerlendirmesi hatırlatılarak kendisinin saldırıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine Corbyn, "Bana da öyle görünüyor. Kesinlikle korkunç. Yardım konvoyu orada anlaşma gereği bulunuyordu. Oradaydı, çünkü insanları rahatlatacak bir ateşkes sürecindeydik. Bu yapılanı anlamak mümkün değil." dedi.

Suriye'de acil şekilde ateşkesin sağlanması için siyasi diyaloğa girilmesi gerektiğini belirten Corbyn, İngiltere'nin Suriye politikasını da eleştirerek, şunları kaydetti:

"Ben olsam en başından Cenevre görüşmelerinin içinde olurdum. Ben soruna en başından siyasi çözüm bumak için çalışır, İran’la ve Suudi Arabistan’la ve ilgili herkesle görüşürdüm. Irak’tan, Libya’dan çıkan derslere bakın. Bunlar pek çok şeyi yapabileceğimiz halde yapmadığımızı gösteriyor. Siyasi görüşmeler olmak zorunda. Sorunları kaynağında ele alan bir siyasi yaklaşım gerekiyor."

Yorumlar