Halep'te yoğun çatışmalar devam ediyor

Rejim, muhalifleri yoğun hava saldırılarıyla 1070 Konutları mahallesi ve Hikmet Okulu bölgesinden çekilmeye zorladı

Google Haberlere Abone ol
Halep'te yoğun çatışmalar devam ediyor
Suriyeli muhalif gruplar, Halep kent merkezinde 300 bin kişiyi kuşatmada tutan Beşşar Esed güçlerine karşı sürdürdükleri operasyonda, ele geçirdikleri bazı noktalardan çekilmek zorunda kaldı.

"Halep Fetih Ordusu" çatısı altında hareket eden muhaliflerin, ülkenin kuzeyindeki Halep'te kent merkezinin doğusunda devam eden rejim kuşatmasını kırmak için 28 Ekim'de başlattıkları operasyon, yoğun bombardıman nedeniyle sekteye uğruyor.

Muhalifler, 31 Temmuz'da güneybatı kırsalından ve 28 Ekim'de kentin batı girişinden olmak üzere iki defa kuşatmayı kırma girişiminde bulundu. Halihazırda muhalifler, her iki yönden de yoğun hava saldırılarına maruz kalıyor.

Muhalifler bu nedenle, 4 aydır ellerinde tuttukları 1070 Konutları mahallesi ve Hikmet Okulu bölgesinden çekilmek zorunda kaldı.

Geçen hafta da muhalifler aynı bölgedeki 3000 Konutları mahallesini boşaltmaya mecbur kalmıştı.
Esed rejimi güçleri son olarak, muhaliflerin 31 Ekim'de ele geçirdiği Dahiyetu'l-Esed semtine saldırı başlattı. Semtteki binalar çevresinde çatışmalar sürüyor.

Şiddetli hava saldırıları hem muhaliflerin bulundukları noktaları hem de kentin batı kırsalından ikmal yollarını hedef alıyor.

Muhalifler hava saldırılarına rejimin ve Rusya'nın ortaklaşa düzenlediğini bildiriyor.

Muhalifler, kent merkezine Dahiyetu'l-Esed semtinden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
Halep kent merkezinin doğusunda yaklaşık 300 bin kişi yaşıyor. Bölgenin Türkiye sınırındaki İdlib iliyle bağlantısını kuran Kastillo yolu 7 Temmuz'da rejim kontrolüne girmişti. Muhalifler, 6 Ağustos'ta yeniden koridor açmayı başarsa da rejim 4 Eylül'de bölgeyi yeniden kuşatmıştı. Kentin doğusu, rejimin ve Rusya'nın yoğun hava saldırılarıyla harabeye dönmüş durumda. Savaşın başından bu yana bir milyondan fazla kişinin göç ettiği bölgede on binlerce kişi de rejim ve destekçilerinin saldırılarında can verdi. Rejim güçleri, halen Birleşmiş Milletlerin (BM) insani yardımlarına geçit vermiyor.

Yorumlar