'Halep'te güvercin yaralandı' diyelim belki dikkat çeker!

Halep'te aylardır yaşanan insanlık trajedisine kör sağır olan dünyanın dikkatini 'yaralı bir güvercin'in çekip çekmeyeceği de meçhul...

Google Haberlere Abone ol
'Halep'te güvercin yaralandı' diyelim belki dikkat çeker!
Mustafa Güneş / Sonhaberler / Haber Merkezi 

Suriye'nin medeniyetler beşiği tarihi şehri Halep'te aylardır bir insanlık dramı yaşanıyor. Dünyanın söz sahibi ülkeleri birbirlerini oyalayarak halkların gözünü boyamaya çalışırken, her geçen gün daha çok insan ölüyor, daha çok yıkım yaşanıyor. Batı dünyasının bölge hakkındaki iki yüzlü tutumu, ABD ile Rusya'nın güç gösterisi, İslam dünyasının sessizliği Halep'i daha da öldürüyor, daha da kimsesizliğe sürüklüyor. Son aylarda, birazcık vicdanı olan insanın bakamaya cesaret edemeyeceği görüntülerin geldiği Halep'ten bu kez ilginç bir görüntü geldi. Bu kez yaralı bir güvercin kameralara takıldı. 

Evet, dünya liderlerinin gösteri yaptıkları zaman havaya uçurdukları, barışın ve kardeşliğin simgesi güvercin de Halep'teki vahşetten nasibini aldı. Bombardıman sırasında yaralandığı görülen güvercinin enkaz içinde çırpınarak uçmaya çalışması Arap basınından bir kameraman tarafından anbean kaydedildi. 

Görüntüler akla, denize ulaşamayan bir caretta carettayı en önemli haber bültenlerinde servis eden dünyanın büyük televiyon kanallarını getirdi. Yaralı bir köpek ya da köpek için eylemler yapan, haber bültenlerine çıkan insanlar geldi akla. Bu televizyon kanallarının Halep'te yaşanan insanlık trajedisine sessiz kalmalarını anlayabiliyoruz; ancak belki de bu yaralı güvercini haber yaparlar da dünyanın bir kısmı burada yaşanan trajediyi görür. 

Umudumuz Allah'tan, ancak yine de bu haberi vererek, karınca kararınca, belki birilerinin dikkatini çekeriz diye düşündük. 

 

Yorumlar