“Halep'te 400 bin kişi yardım bekliyor“

İHH Başkanı Yıldırım: "Halep'e günde 100 ile 150 bin arasında ekmek ulaştırmamız lazım. Bunun için bir kampanya başlattık. İlk etapta 300 tırlık un götüreceğiz"

Google Haberlere Abone ol
“Halep'te 400 bin kişi yardım bekliyor“
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, Halep'in Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, "Halep'e günde 100 ile 150 bin arasında ekmek ulaştırmamız lazım. Bunun için bir kampanya başlattık. İlk etapta 300 tırlık un götüreceğiz. 400 bin kişinin hepsine gıda paketi ulaştırmaya çalışıyoruz." dedi.

Yıldırım,Halep'te bir süredir, uçaklarla, yasak silahlarla saldırılar yapıldığını söyledi.

Binaların büyük çoğunluğunun yıkıldığını anlatan Yıldırım, yeterli malzeme olmaması nedeniyle enkaz altından insan çıkarmanın zorlaştığını aktardı.

Yıldırım, ambulans sıkıntısının da çekildiğini dile getirerek, "Şu anda birkaç hastanede yetersiz sayıda ambulans kaldı. Yaralıların bile kurtarılmasını istemiyorlar. İnsanları açlığa mahkum edip, böyle saldırılarla moralsizliğe sevk etmek istiyorlar. Halep'te 400 bin civarında sivil vardı. Bu saldırılara rağmen direnişçiler mücadele etti. Tüm gruplar bir araya geldi. Bu kuşatmayı yardılar. Bu zafer, Suriye'de bugüne kadar kazanılmış en önemli savaşlardan biri." diye konuştu.

"HALEP'TE HER ŞEYE İHTİYAÇ VAR"

İHH olarak Halep'e yardım götürmeye devam ettiklerini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:
"İlk etapta un, sebze, meyve, gıda paketleri götürdük. Halep'te un verdiğimiz ekmek fabrikaları vardı. Onlar son dönemde bitmişti. Sadece gıdaya değil, her şeye ihtiyaç var. Oraya ambulansların ve sağlık malzemelerinin gitmesi, yaralılar için hastanelerin onarılması lazım. İnsanlar ciddi açlık çekiyor. Etrafta molozlar var. Bunları temizlemek için iş makinelerine ihtiyaç var. İş makineleri ve itfaiyeleri bile vuruyorlar. Acımasız şekilde uçaklar bombardıman yapıyor. Buna rağmen bizler ekiplerimizle içerideyiz. Arama kurtarma ekiplerimiz orada. Yangın çıkınca oraya ulaşıyorlar ancak yetersiz kalıyoruz. Halep'in gerçekten yardıma ihtiyacı var."

PYD,TÜRKİYE'NİN ARAP DÜNYASI İLE ARASINI KESMEK İSTİYOR 

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, kuşatmanın kırılmasından sonra rejimin elinde olan bazı yerlerin de alındığını ve böylece muhaliflerin hakim olduğu alanın genişlediğini vurguladı.
Bundan sonra saldırıların daha da artmasını beklediklerini anlatan Yıldırım, "Direnişçilerin moralleri iyi. Halep koridoru çok önemli çünkü PYD o bölgeyi tamamen ele geçirip, Türkiye'nin Arap dünyası ile arasını kesmek istiyor. Halep'e yardım etmek sadece oradaki insanlar için önemli değil. Bu, Türkiye'nin geleceği için de çok önemli. Yoksa Türkiye kuşatılmışlığı yaşar." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Halep'te yaşayan 400 bin insanın günlük ihtiyacının karşılanmasını gerektiğini aktararak, şu bilgileri verdi:

"Halep'e günde 100 ile 150 bin arasında ekmek ulaştırmamız lazım. Bunun için bir kampanya başlattık. İlk etapta 300 tırlık un götüreceğiz. 400 bin kişinin hepsine gıda paketi ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu da ortalama 100 bin aileye erişmek demek. Onun için 100 bin gıda paketi götürmeyi hedefliyoruz. Şu an bir kısmını tamamladık ama daha çok ihtiyaç var. Çocuk bezi, hijyenik malzeme lazım. Hastalıklar da artmaya başladı. 100 bin aile ve her ailenin 3-4 çocuğu var. Bunları hesaba katarak yardım yapmamı lazım."

Kurban Bayramı'nın yaklaştığını hatırlatan Yıldırım, Suriye halkı ve Türkiye'deki mültecileri sevindirmek için kurban bağışlarının artırılmasını beklediklerini dile getirdi.

Yıldırım, Halep'te fosfor bombası, çeşitli kimyasal silahlar ve gazlar kullanıldığının altını çizerek, "Bunlar bilinen şeyler. Bunların bir kısmı uluslararası mahkemelere delil olarak da sunuldu. Şimdi Suriye'deki halkın üzerine tüm emperyalistler, 20'ye yakın ülke bomba yağdırıyor. Onun için orada savaş suçlusu sadece Esed değil. Amerika, Rusya Fransa, İtalya Almanya var. Biri hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde bir karar çıkarsa, hepsini etkileyecek. O nedenle hukuku da manipüle etmiş durumdalar." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar