Gazzeli çocuklardan el ele eylemi

Gazzeli çocuklar Filistin ayaklanmasına destek olmak amacıyla insan zinciri oluşturdu

Google Haberlere Abone ol
Gazzeli çocuklardan el ele eylemi

Gazzeli çocuklar Batı Şeria ve Kudüs'te başlayan Filistin ayaklanmasına destek olmak amacıyla el ele tutuşarak insan zinciri oluşturdu.

Hamas Hareketi tarafından Gazze'de düzenlenen eylemle insan zinciri oluşturan çocuklar Filistin bayrakları taşıdı.

Hazırladıkları pankartlarda İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'te Filistinlilere yönelik insan hakları ihlallerini kınadıklarını ifade eden Gazzeli çocuklar, İsrail işgali sonlanana kadar Filistin ayaklanmasının sürmesini istedi.

Gösteride AA muhabirine konuşan Hamas Hareketi Etkinlik Koordinatörü Recep Abdulbari, bugün insan zinciri oluşturup Filistin ayaklanmasının yanında olduklarını belirterek, Filistinlilerin tek vücut olduklarını ifade etti.

Abdulbari, Arap ve Müslüman toplumlardan İsrail'e karşı Filistinlilerin yanında olmalarını istedi.

Yahudi yerleşimciler, Temmuz 2015'te Nablus'ta Devabişe ailesinin evini kundaklamış, olayda anne, baba ve 18 aylık bebekleri hayatını kaybederken yalnızca 4 yaşındaki diğer çocukları sağ kurtulabilmişti. Söz konusu olay ile fitili ateşlenen gerginlik, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanmış, geçen ekim ayı başından bu yana Batı Şeria ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle çatışmalar ciddi boyutlara ulaşmıştı.

Ekim ayından bu yana İsrail güçleri 180'den fazla Filistinli öldürürken, Filistinlilerin eylemleri sonucu ölen İsrailliler 32'ye ulaştı.

Yorumlar