Gazze’de 'Öfke Günü' yürüyüşü

Hamas’ın çağrısı üzerine binlerce Filistinli, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara kapatılmasını düzenlenen yürüyüşle protesto etti.

Google Haberlere Abone ol
Gazze’de 'Öfke Günü' yürüyüşü

Hamas’ın çağrısı üzerine binlerce Filistinli, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara kapatılmasını düzenlenen yürüyüşle protesto etti.

Binlerce Filistinli, Gazze’de Hamas’ın çağrısı üzerine Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara kapatılmasını protesto etti.

"Öfke Günü" adlı yürüyüşte ellerinde Filistin bayrakları ve İsrail’i eleştiren pankartlar taşıyan Filistinliler, İsrail’i protesto etti. Hamas Başkanı İsmail Haniyeh yaptığı konuşmada, "Bu halkımızın ve milletimizin hayatlarında farklı bir günle karşı karşıyayız. Bütün fraksiyonları acilen Beyrut’ta, Kahire veya Gazze’de Kudüs savaş stratejisi üzerinde birlikte olmaya çağırıyoruz. İsrail’in Kudüs’te uygulamaya koyduğu plandan Ürdün Kralı Abdullah ve Suudi Arabistan Kralı Abdullah, kapasiteleri nispetinde sorumludur” dedi.

Hamas’ın Siyasi Büro üyesi Halil el Hayya ise, "Biz Kudüs ve Mescid-i Aksa isminin arkasında birleştik” diye konuştu.

Fetih Hareketi Sekreteri Ahmet Hıls da İHA’ya yaptığı açıklamada, dünyanın İsrail’in Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara yasaklaması konusunu BM Güvenlik Konseyine götürerek, İsrail’in bu uygulamasının uluslararası hukuka aykırı olduğu konusunda karar çıkarılması gerektiğini söyledi. Hıls, “Filistin’de kalma hakkı yalnızca bize aittir. Acılar bizi bölmez sadece birleştirir. Filistin’i terk etmeyeceğiz ve direncimizi sürdüreceğiz” dedi. Hıls, direnişlerinin ve savaşlarının süreceğini, sonunda Filistin’i özgürleştireceklerini söyledi.

Filistinliler’in cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya girmek istemesinin ardından Filistinliler ile İsrail güçleri arasında çatışma çıkmıştı. Çatışmada 3 kişi hayatını kaybederken, 140’tan fazla kişi yaralanmıştı.

Yorumlar