Gazze-Mısır sınırında hastalar kriz geçirdi

Refah Sınır Kapısı’nda böbrek hastası 14 yaşındaki Kablan, uzun süre bekleme ve sıcaklıktan dolayı kriz geçirdi

Google Haberlere Abone ol
Gazze-Mısır sınırında hastalar kriz geçirdi
Gazze Şeridi'nden Mısır'a böbrek nakli amacıyla geçmek için Refah Sınır Kapısı’nda bekleyen 14 yaşındaki böbrek hastası Halil Kablan, uzun süre bekleme ve sıcaklıktan dolayı kriz geçirdi.

AA muhabirine konuşan Kablan’ın babası Süleyman Kablan, çocuğunun böbrek nakli ameliyatı olmak üzere Mısır’a geçmesi için Refah Sınır Kapısı’nda beklediklerini söyledi.

Beklemenin uzaması ve aşırı sıcaktan dolayı oğlunun kriz geçirdiğini ifade eden Kablan, çocuğunun tek böbrekle doğduğunu, kendi böbreklerinden birini oğluna bağışlayacağını kaydetti.

Refah kapısından geçmek için dört ay beklediklerini dile getiren Kablan, daha önce Batı Şeria’daki hastanelerde tedavi olmaya çalıştıklarını ancak İsrail yetkililerinin güvenlik gerekçeleri öne sürerek gitmelerine izin vermediğini anlattı.

Oğlunun bugün Mısır’a geçememesi durumunda öleceğine dikkati çeken Kablan, Filistinli çocukların sınır kapılarında öldüğünü vurguladı.

Sınır Kapıları İdaresi Heyetinden dün yapılan yazılı açıklamada, Mısır yönetiminin bu sabah Refah Sınır Kapısı'nı 4 günlüğüne çift yönlü olarak geçişlere açacağı belirtilmişti.

Yorumlar